Cel puţin 20 de rachete ruseşti au fost distruse de antiaeriana ucraineană

Publicat:

Cel puţin 20 de rachete ruseşti au fost distruse de antiaeriana ucraineană

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 22 de rachete ruseşti în noaptea de duminică spre luni, în atacuri care au vizat Kievul şi nord-estul Ucrainei şi care au rănit civili, au anunţat autorităţile ţării, preluate de AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“În timpul nopţii, Rusia a lansat 35 de rachete, inclusiv rachete balistice, şi 23 de drone asupra Ucrainei”, a reacţionat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe reţeaua X.


Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi vine astăzi la Chișinău – Stiripesurse.md

Într-un comunicat transmis luni dimineaţă, forţele aeriene au precizat că Rusia a atacat capitala Kiev şi regiunile nord-estice Sumî şi Harkov cu 14 rachete de croazieră, 16 rachete balistice şi 4 rachete antiaeriene, dar şi de un alt tip, încă “nespecificat”.

Cel puţin 20 de rachete ruseşti au fost distruse de antiaeriana ucraineană

Din cele 35 de rachete, 22 au fost doborâte, conform acestei surse: 9 rachete balistice Iskander-M/KN-23 şi 13 rachete de croazieră Kh-101.

În plus, 20 din cele 23 de drone de atac Shahed, de concepţie iraniană, au fost neutralizate, conform forţelor aeriene.

În capitală, atacurile au rănit trei persoane, potrivit şefului administraţiei militare de la Kiev, Serghei Popko.

“O persoană a primit asistenţă medicală la faţa locului, alte două au fost spitalizate”, a explicat el luni pe Telegram.

Cel puţin 20 de rachete ruseşti au fost distruse de antiaeriana ucraineană

În timpul nopţii, explozii puternice au fost auzite şi văzute la Kiev, potrivit mai multor jurnalişti ai AFP, care au observat oameni alergând pe străzi pentru a se refugia în adăposturi.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a raportat că un centru cultural islamic din capitală a fost “grav afectat” de lovituri, denunţând “acte barbare” ale Rusiei.

În oraşul Sumî din nord-est, un centru de sprijin social şi psihologic pentru copii şi un orfelinat au fost lovite de un atac rusesc duminică seara, fiind rănite 18 persoane, inclusiv şase minori, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne pe Telegram, fără a preciza dacă atacul a făcut parte din valul de rachete sau a fost un atac izolat desfăşurat ca parte a ofensivei terestre.

Cel puţin 20 de rachete ruseşti au fost distruse de antiaeriana ucraineană

În regiunea nord-estică Harkov, o femeie de 65 de ani şi-a pierdut viaţa într-un bombardament care a lovit o clădire rezidenţială la primele ore ale dimineţii în Kupiansk, a anunţat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe Telegram.

“Va exista un răspuns la tot. Inamicul o va simţi”, a reacţionat Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene.

De partea rusă, în timpul nopţii, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a raportat un atac aerian ucrainean care a rănit o persoană şi a avariat, printre altele, un magazin şi infrastructură în oraşul Belgorod.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Investigație activă în cazul omorului din sectorul Rîșcani: Briefing de presă programat pentru mâine

Investigație activă în cazul omorului din sectorul Rîșcani: Briefing de presă programat pentru mâine În contextul omorului comis pe 10 iunie în sectorul Rîșcani al...

Festivalul de Film de la Veneţia: Pedro Almodovar, o legendă a cinematografiei spaniole, prezintă primul său lungmetraj, în limba engleză

Festivalul de Film de la Veneţia: Pedro Almodovar, o legendă a cinematografiei spaniole, prezintă primul său lungmetraj, în limba engleză Pedro Almodovar, o legendă a...

Mai multe cazuri de COVID-19 în Chișinău

Mai multe cazuri de COVID-19 în Chișinău Numărul cazurilor de îmbolnăviri de COVID-19 a crescut săptămâna trecută cu peste 800 de cazuri sau cu mai...

Peste 10 mii de copii au pășit pentru prima dată pragul școlii, în Chișinău

Peste 10 mii de copii au pășit pentru prima dată pragul școlii, în Chișinău Peste 10 mii de copii au mers în clasa I, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.