Cel puţin 21 de morţi în naufragiul unui vas cu migranţi în largul Tunisiei

Publicat:

Alte patru corpuri de migranţi au fost recuperate din Mediterana marţi după naufragiul, duminică, al unei ambarcaţiuni în largul Tunisiei, care a făcut cel puţin 21 de morţi, potrivit unui bilanţ prezentat de un tribunal din Sfax (centru-est), notează AFP, potrivit agerpres.

Şapte supravieţuitori au fost salvaţi duminică, cei mai mulţi din Côte d’Ivoire.


Citește și : TOȚI norvegienii vor fi vaccinați GRATUIT împotriva coronavirusului

În ultimele trei zile, 17 corpuri au fost pescuite şi nu mai există nicio speranţă să fie găsiţi în viaţă cei patru sau cinci pasageri daţi în continuare dispăruţi, a afirmat un purtător de cuvânt al tribunalului din Sfax, Mourad Turki.

Vasul transporta 28 sau 29 de persoane, printre care doi tunisieni şi persoane originare din Africa Subsahariană, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe lângă doi bărbaţi tunisieni ale căror corpuri au fost găsite, mai fac parte dintre victime şapte femei cu vârsta între 20 şi 30 de ani şi trei copii, unul sugar.

“Majoritatea pasagerilor se cunoşteau între ei, unii lucrau în Tunisia de mai multe luni”, a precizat Mourad Turki.

Ei au plecat pe mare în contextul în care pandemia şi urmările ei pe plan social au fragilizat situaţia migranţilor din Tunisia.

Citește și : Bashar Al-Assad vorbește despre incendiile din Siria: ‘O catastrofă naţională’

 

Cu preţul vieţii, mii de persoane încearcă frecvent să traverseze Mediterana pe ambarcaţiuni ilegale cu speranţa de a ajunge în Europa mai ales pentru un loc de muncă.

Plecările din Tunisia spre Italia s-au înmulţit semnificativ în ultimele luni, sub efectul conjugat al pandemiei, care a dus la creşterea şomajului, şi al crizei politice interne.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.