Cel puţin 21 de morţi în urma inundaţiilor din sudul Iranului

Publicat:

Iranul a fost afectat de noi inundaţii după ploi abundente soldate cu cel puţin 21 de morţi în provincia sudică Fars, a anunţat sâmbătă Semiluna Roşie iraniană, potrivit AFP, scrie agerpres.  

“Douăzeci şi una de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două sunt încă date dispărute în urma inundaţiilor care au afectat mai multe oraşe din regiunea Estahban-ului şi a împrejurimilor sale, în provincia sudică Fars”, a declarat Hossein Darvichi, şeful Semilunei Roşii la nivel de provincie, citat de televiziunea de stat.


Citește și : Ucraina ignoră Rusia şi anunţă că va semna un acord pentru cereale doar cu ONU şi cu Turcia

“Ploi torenţiale au căzut vineri la finalul după-amiezii în oraşele Ij şi Roodbal, în apropiere de Estahban, provocând inundaţii”, a indicat la rândul său Yousef Kargar, guvernatorul din Estahban, citat de agenţia Irna, adăugând că “55 de echipe de salvare au sosit la faţa locului pentru a participa la operaţiunile de căutare”.

“Numeroşi localnici şi vizitatori s-au dus pe malul râului când au rămas blocaţi de apele în creştere”, a adăugat el.

În mare parte arid, Iranul s-a confruntat cu episoade repetate de secetă în ultimul deceniu, dar şi cu inundaţii regulate din cauza ploilor torenţiale.

În ianuarie, opt persoane şi-au pierdut viaţa în regiunea Fars, deosebit de predispusă la inundaţii. În Irakul vecin, 12 persoane au murit în urma ploilor torenţiale în decembrie 2021.

Citește și : A cincea execuţie pentru trafic de droguri în Singapore

În 2019, ploile abundente înregistrate în sudul Iranului s-au soldat cu cel puţin 76 de morţi şi au provocat pagube estimate la 2 miliarde de dolari.

Schimbările climatice amplifică episoadele de secetă şi ameninţă siguranţa alimentară, susţin experţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.