X

Cel puţin 24 de morţi după inundarea unui atelier clandestin din oraşul marocan Tanger

Ploile abundente care au provocat luni inundarea unui atelier de textile clandestin din subsolul unei locuinţe private din oraşul marocan Tanger, au provocat moartea a cel puţin 24 de persoane, transmite AFP, preluând o relatare a agenţiei marocane MAP care citează autorităţile locale, potrivit agerpres

Echipele de intervenţie desfăşurate pe teren au recuperat 24 de cadavre, au salvat zece supravieţuitori care au fost transportaţi la spital şi continuă căutările, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și : Moussa Faki Mahmat, reales preşedinte al Comisiei Uniunii Africane

Unele media locale au făcut referire la o posibilă electrocutare, însă această informaţie nu a fost confirmată de autorităţi.

Statul Maroc a fost afectat în ultimele săptămâni de ploi abundente, după o lungă perioadă de secetă.

La începutul lunii ianuarie, intemperiile au provocat prăbuşirea unor case aflate într-o stare precară din Casablanca, capitala economică a ţării, provocând decesul a cel puţin patru persoane şi mai mulţi răniţi, potrivit media locale.

Adesea asociate în mediul rural cu un fenomen de inundaţii bruşte survenite unei perioade secetoase, iar în oraş cu sistemul de drenaj deficitar, inundaţiile cauzează în mod regulat victime în Maroc.

Acesta este “primul risc în ceea ce priveşte persoanele care îşi pierd viaţa la nivel naţional”, potrivit unui raport privind riscurile climatice publicat în 2016 de Institutul Regal pentru Studii Strategice (Ires) din Maroc.

Citește și : Iordania redeschide gradual şcolile

În septembrie 2019, inundaţiile provocate de creşterea nivelului unui râu a luat la vale 24 de pasageri ai unui autobuz, în regiunea Errachidia (sud-est). Cu câteva zile înainte, creşterea bruscă a apelor care au afectat un teren de fotbal a provocat decesul a şapte persoane în regiunea Tizert (sud-vest).

În 2014, inundaţiile provocate de ploile torenţiale au ucis aproximativ 50 de persoane şi au cauzat pagube considerabile în sudul ţării.

Tags: atelierCasablancaintemperiiIresTanger
Categorii: Sinteze