Cel puţin 25 de malaezieni au fost înghiţiţi de o alunecare de teren

Publicat:

Alunecarea de teren care a devastat vineri un camping neautorizat din Malaezia a ucis cel puţin 25 de persoane, dintre care opt copii, potrivit unui nou bilanţ, după ce trupul unei fetiţe a fost găsit de echipele de salvare marţi seară, informează AFP, potrivit agerpres.

Un şef al poliţiei locale a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că fetiţa avea între 6 şi 10 ani şi a fost descoperită la cinci metri sub pământ.


Citeşte şi: Comisia care anchetează asaltul de la Capitoliu recomandă INCULPAREA lui Trump – Black News

Miercuri, echipele de salvare cercetau încă terenul noroios al fermei unde se afla campingul, în căutarea ultimelor opt persoane dispărute.

Alunecarea de teren a avut loc în apropierea oraşului Batang Kali, la periferia capitalei Kuala Lumpur.

Oficialii au declarat că peste 90 de persoane, majoritatea dormind, se aflau la faţa locului în momentul alunecării de teren, nu departe de o staţiune montană care găzduieşte un cazinou.

Circa 680 de agenţi cu precădere din cadrul pompierilor şi poliţiei efectuează în continuare căutări, după ce au găsit 61 de persoane nevătămate.

Potrivit autorităţilor, campingul devastat funcţiona fără autorizaţie, iar operatorii acestuia vor fi pedepsiţi dacă vor fi găsiţi responsabili pentru accident.

Alunecările de teren sunt frecvente în Malaezia, unde ploile abundente cad în mod regulat la sfârşitul anului.

Cu toate acestea, în zona în care s-a produs dezastrul nu fuseseră înregistrate precipitaţii masive.

Citeşte şi: Un vulcan din Ecuador a expulzează o coloană de cenuşă care afectează zone din capitala ţării – Black News

În martie, patru persoane au murit într-o altă alunecare de teren provocată de ploile abundente care le-a îngropat casele la periferia capitalei Kuala Lumpur.

În 1993, o masivă alunecare de teren cauzată de ploile torenţiale a provocat prăbuşirea unei clădiri rezidenţiale de 12 etaje din apropierea capitalei, provocând moartea a 48 de persoane, una dintre catastrofele naturale cu cel mai ridicat număr de victime înregistrate vreodată în Malaezia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC constată o coaliție camuflată în campania pentru prezidențiale

CEC constată o coaliție camuflată în campania pentru prezidențiale Comisia Electorală Centrală (CEC) a dedus existența unui „bloc electoral camuflat” între Partidul „Viitorul Moldovei”, condus...

ANI a luat la puricat averea fostei judecătoare Nina Cernat

ANI a luat la puricat averea fostei judecătoare Nina Cernat Inspectorii de integritate au luat la puricat averea fostei judecătoare și membră a Consiliului Superior...

Încă un fals în mediul online. Alerta vine de la avocați

Încă un fals în mediul online. Alerta vine de la avocați Uniunea Avocaților din Republica Moldova reclamă existența unui cont fals pe o rețea de...

R. Moldova își adaptează legislația în domeniul traficului aerian

R. Moldova își adaptează legislația în domeniul traficului aerian Legislația R. Moldova în domeniul traficului aerian va fi alinată la normele europene privind conceptul spațiului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.