Cel puțin 25 de persoane au fost ucise în Sudanul de Sud în urma unei dispute privind terenurile agricole

Publicat:

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise în Sudanul de Sud după ce tineri din două comunități vecine din nordul țării s-au certat din cauza unei linii de frontieră, au anunțat autoritățile sudaneze, potrivit Reuters , informează mediafax.

Violența este endemică în unele părți din Sudanul de Sud, unde ciocnirile declanșate de disputele privind zonele de pășunat, apa, terenurile agricole și alte resurse escaladează frecvent.


Citește și :  Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului – VIDEO

În ultimul incident de acest tip, tineri înarmați din comunitatea Twic din statul Warrap, i-au atacat pe locuitorii orașului vecin Abyei.

„Acel atac armat a dus la … 15 persoane care au murit din partea Twic”, a declarat, pentru Reuters ,Ariech Mayar Ariech, un deputat care reprezintă statul Warrap în parlamentul național.

Alte 12 persoane au fost ucise în rândul locuitorilor din Abyei, inclusiv două femei și un copil, a spus Deng Ajak, un oficial al administrației locale.

Ambele părți au puncte de vedere diferite cu privire la locul în care se află linia de demarcație care separă cele două comunități.

„Situația este îngrijorătoare … Este foarte tensionată. Există prea multă ură între aceste două comunități surori”, a declarat Ariech, avertizând că violențele ar putea escalada din nou dacă disputa nu este rezolvată.

Citește și : Biden condamnă ‘brutalitatea absolută’ a bombardamentelor ruseşti în Ucraina

În februarie, tineri înarmați din Twic au lansat atacuri asupra locuitorilor din Abyei. Mai multe persoane au fost ucise și câteva case au fost incendiate.

În Sudanul de Sud a izbucnit un război civil la scurt timp după ce și-a declarat independența față de Sudan în 2011. Un acord de pace a fost semnat în urmă cu trei ani, dar prevederile acestuia sunt încălcate frecvent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat

Autorii unor farse din Rusia, care au vizat politicieni din Occident, recompensaţi cu un premiu de stat Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care...

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.