Cel puțin 3.000 de persoane au murit în Ucraina deoarece nu au avut acces la tratamente pentru boli cronice

Publicat:

Cel puțin 3.000 de persoane au murit în Ucraina de la invazia Rusiei, deoarece nu au avut acces la tratamente pentru boli cronice, susține șeful biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează mediafax.

Până în prezent, OMS a documentat aproximativ 200 de atacuri în Ucraina asupra unităților de sănătate, iar puține spitale funcționează în prezent, a declarat Hans Kluge la o reuniune regională a celor 53 de state membre ale OMS.


Citește și : Aderarea Suediei la NATO ar consolida apărarea regiunii nordice

„40% dintre gospodării au cel puțin un membru care are nevoie de un tratament pe care nu îl mai găsește, ceea ce duce la un număr estimat de cel puțin 3.000 de decese premature”, a spus el, menționând boli precum HIV/SIDA și cancerul, transmite Reuters.

Matilda Bogner, șefa misiunii ONU de monitorizare a drepturilor pentru Ucraina, a declarat marți că rata mortalității a crescut din cauza lipsei de acces la tratamente.

„Dreptul la sănătate a fost grav afectat în întreaga țară”, a spus ea. Spre exemplu, într-un subsol înghesuit al unei școli din Iahidne, 10 persoane în vârstă au murit pentru că nu era sigur să părăsească adăpostul, a declarat ea.

Oficialii OMS au declarat săptămâna trecută că strâng dovezi pentru o posibilă investigație privind crimele de război în cazul atacurilor pe care spune că le-a documentat din partea Rusiei.

Citește și : Circa 100 de civili sunt captivi în oţelăria Azovstal din Mariupol

 

Moscova a negat acuzațiile Ucrainei și ale națiunilor occidentale privind posibile crime de război și a negat, de asemenea, că a vizat civili în război.

Moscova numește acțiunile sale în Ucraina începând cu 24 februarie o “operațiune militară specială” pentru a dezarma țara. Ucraina și Occidentul spun că Rusia a lansat un război de agresiune neprovocat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bulgaria a ridicat ‘cortina’: ‘Ajutorul pentru Ucraina nu este gratuit!’

Bulgaria a ridicat 'cortina': 'Ajutorul pentru Ucraina nu este gratuit!' Ministrul interimar al apărării din Bulgaria, Atanas Zaprianov, a declarat că nu există nicio problemă...

Zelenski a anunţat eliberarea şi întoarcerea în ţară a zece civili reţinuţi de Rusia şi Belarus

Zelenski a anunţat eliberarea şi întoarcerea în ţară a zece civili reţinuţi de Rusia şi Belarus Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat vineri eliberarea şi...

Ofensiva rusă din Ucraina se transformă într-o baie de sânge. O întreagă brigadă de elită a pierit în luptele de la Vovciansk

Ofensiva rusă din Ucraina se transformă într-o baie de sânge. O întreagă brigadă de elită a pierit în luptele de la Vovciansk Ofensiva Rusiei de...

FMI acordă 2,2 miliarde euro Ucrainei pentru stabilitatea financiară a ţării

FMI acordă 2,2 miliarde euro Ucrainei pentru stabilitatea financiară a ţării Board-ul Fondului Monetar Internaţional a aprobat vineri a patra revizuire a acordului semnat cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.