Cel puțin 3 morți după un atentat sinucigaş al talibanilor în Afganistan

Publicat:

Un atentat sinucigaş cu un camion cu explozivi a ucis marţi cel puţin trei oameni în nordul Afganistanului, informează AFP. Atacul, revendicat de talibani, s-a soldat şi cu peste 40 de răniţi , potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al armatei afgane a declarat că ţinta era o bază a forţelor de comando, însă ‘după ce nu a reuşit să o atingă, inamicul a detonat vehiculul în apropiere, provocând pierderi grave civililor din zonă’. Au murit doi civili şi un militar, iar din cei 41 de răniţi, 35 sunt civili. Explozia a distrus sau avariat mai multe case, iar soldaţii au intervenit pentru evacuarea victimelor.


Citește șl: Grecia redeschide școlile în 7 septembrie, cu elevii obligaţi să poarte măşti

Ministerul apărării de la Kabul a confirmat atentatul din provincia Balkh, din nord, care a afectat clădiri de ambele părţi ale unui drum pietruit.

Talibanii, care au revendicat atacul, susţin că au intenţionat să atace baza comandourilor deoarece militarii afgani se pregăteau să îi atace. Luptătorii islamişti afirmă că au ucis 61 de soldaţi. AFP menţionează că rebelii exagerează de obicei pierderile provocate inamicului. Un purtător de cuvânt al talibanilor a precizat că atentatul a fost şi o modalitate de răzbunare pentru mutilarea unor cadavre ale combatanţilor antiguvernamentali, în Balkh şi în provincia Zabul, din sud.

Atacul a avut loc în timp ce o delegaţie a talibanilor se află în Pakistan. Guvernul de la Islamabad, unul din cele doar trei din lume care au recunoscut regimul talibanilor din Afganistan în anii 1990, are o oarecare influenţă asupra acestora şi încearcă să îi convingă să negocieze cu autorităţile afgane. În prezent, tratativele – prevăzute într-un acord semnat de insurgenţi cu Statele Unite, în februarie, şi amânate de mai multe ori – sunt blocate din cauza unui dezacord privind schimbul de prizonieri.

Citește șl: Italia începe testarea pe voluntari a unui potenţial vaccin anti-COVID-19

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimb de preoți prizonieri între Rusia şi Ucraina. Vaticanul s-a implicat

Schimb de preoți prizonieri între Rusia şi Ucraina. Vaticanul s-a implicat Autoritățile din Rusia şi Ucraina au anunţat sâmbătă, 29 iunie, că au efectuat un...

Putin pregăteste un portavin mamut pentru a înfrunta Occidentul

Putin pregăteste un portavin mamut pentru a înfrunta Occidentul Rusia plănuiește un superportavion masiv de 100.000 de tone, „Storm II“, pentru a înfrunta Occidentul... dar...

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA

Cine este Gavin Newsom, cel care l-ar putea înlocui pe Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, este politicianul favorit să-l...

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.