Cel puțin 3 morți și 5 dispăruți într-o alunecare de teren în Uganda

Publicat:

O alunecare de teren declanşată marţi seara de ploile torenţiale a provocat moartea a doi copii şi a unui adolescent, alte cinci persoane fiind date dispărute în districtul Kasese din vestul Ugandei, a anunţat miercuri un reprezentant al agenţiei pentru situaţii de urgenţă, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Alunecarea de teren a măturat o gospodărie în satul Kinyamagana, iar doi copii, cu vârste de 3, respectiv 8 şi un adolescent de 17 ani, au murit, a confirmat pentru Xinhua prin telefon Irene Nakasiita, purtătoare de cuvânt a Societăţii de Cruce Roşie din Uganda.


Citește și: Trei miniștri libanezi ar putea fi judecați pentru catastrofa din Beirut

“Este regretabil că familia a pierdut copiii în alunecarea de teren. Cei trei copii care au fost prinşi sub dărâmături au fost găsiţi morţi”, a spus Nakasiita.

Ea a adăugat că guvernul oferă sprijin psihosocial familiei.

“Familia a pierdut totul. Ei sunt adăpostiţi într-o biserică, unde se află trupurile neînsufleţite. Este foarte trist”, a adăugat Nakasiita.

Purtătoarea de cuvânt a precizat că operaţiunile de căutare şi salvare a persoanelor date dispărute sunt în curs de desfăşurare.

Ploile torenţiale au provocat, de asemenea, ieşirea din matcă a râului Kuruhe, afectând mai multe familii din regiunile Buhuhira şi Bwesumbu.

Citește și: Joe Biden anunță revenirea Americii în poziția în care să conducă lumea

Mai multe zone din ţara est-africană, în special regiunile vestice şi estice ale acesteia, continuă să fie afectate de cantităţi de precipitaţii peste cele normale, cu efecte distructive, a raportat departamentul de meteorologie.

Autoritatea Naţională de Meteorologie din Uganda a avertizat asupra intensificării precipitaţiilor în mai multe zone ale ţării, care ar putea provoca dezastre, cum ar fi alunecări de teren şi inundaţii, ducând la pierderea de vieţi omeneşti şi pagube materiale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele Navale Române vor elicoptere dotate cu rachete antinavă

Forțele Navale Române vor elicoptere dotate cu rachete antinavă Reprezentanți ai Forțelor Navale Române, ai companiilor Airbus Helicopters din Franța și IAR Brașov au participat joi...

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice Viceprim-ministrul Vladimir Bolea împreună cu echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a avut astăzi...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.