Cel puţin 16 morţi şi 17 persoane dispărute după o alunecare de teren într-un camping din Malaezia

Publicat:

Cel puţin 16 persoane au murit într-o alunecare de teren produsă vineri dimineaţă în perimetrul unui camping din Malaezia, unde echipele de intervenţie continuă eforturile pentru găsirea a 17 persoane date dispărute, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP și agerpres.

”La ora 13:00 (05:00 GMT), am recenzat 16 victime decedate. Cercetările se concentrează asupra celor 17 dispărute”, a declarat pentru presă Nor Hisham Mohammad, responsabil al pompierilor şi al echipelor de intervenţie.


Până în prezent, 61 de supravieţuitori au fost găsiţi după alunecarea de teren care s-a produs în apropierea oraşului Batang Kali, la circa 40 de kilometri nord de capitala Kuala Lumpur, a anunţat ministrul Dezvoltării din localitate, Nga Kor Ming.

Citește și: Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns la un acord privind condiţiile de primire a solicitanţilor de azil


Foto: (c) Selangor Fire and Rescue Department/Xinhua


Situat în regiunea Genting Highlands, oraşul, care aparţine districtului Selangor, se află de asemenea în proximitatea unei staţiuni montane unde se află un casino impunător construit la înălţime.

Veronica Loi, una dintre supravieţuitoare, a povestit pentru AFP că dormea împreună cu familia ei în camping când s-a auzit un zgomot puternic şi a văzut cortul de lângă ei ”înghiţit cu totul”.

În imaginile publicate online, apar sute de poliţişti şi salvatori la intrarea în camping, iar un excavator se îndrepta către zona sinistrată.

Nga Kor Ming a precizat că acest camping, instalat la o fermă şi denumit ”Father’s Organic Farm”, funcţiona ”fără licenţă”, iar operatorii vor fi sancţionaţi atunci când se vor stabili responsabilii pentru tragedie.

Înregistrările şi fotografiile publicate online îi arată pe salvatori echipaţi cu lanterne şi cu lopeţi încercând să caute supravieţuitori printre resturi, arbori doborâţi şi autovehicule avariate.

Alunecările de teren sunt frecvente în Malaezia şi se produc după ploile torenţiale care se înregistrează la finalul anului. Cu toate acestea, niciun episod de ploi puternice nu a fost înregistrat în noaptea de joi spre vineri la Batang Kali, scrie AFP.

Guvernul local a impus legi stricte în ceea ce priveşte construcţiile realizate pe versanţii dealurilor, însă alunecările de teren continuă să se înmulţească din cauza condiţiilor meteo defavorabile.

Citește și: UE adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei

În luna martie, patru persoane şi-au pierdut vieţile după ce o alunecare de teren le-a îngropat locuinţa situată la periferia oraşului Kuala Lumpur.

În 1993, o alunecare de teren de amploare declanşată în urma ploilor torenţiale a provocat prăbuşirea unui imobil rezidenţial de 12 etaje, ducând la moartea a 48 de persoane, una dintre catastrofele naturale cu cel mai ridicat număr de victime înregistrate vreodată în Malaezia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.