X

Cel puțin 32 de morți în Madagascar după ce bandiți locali au incendiat case

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise în Madagascar, într-o zonă situată la nord de capitală, după ce bandiți locali cunoscuți sub numele de „dahalo” au incendiat case, potrivit declarațiilor Ministerului Apărării citate de Reuters , informează mediafax.

Crimele au avut loc în districtul Ankazobe, la aproximativ 75 de kilometri nord de capitala Antananarivo, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Citește și : Poliţia din Austria a arestat un tânăr sub suspiciuni de terorism

„Oamenii de aici au trăit o adevărată tragedie … multe vieți au fost pierdute. Au murit 32 de persoane. Este o crimă săvârșită de dahalo (bandiți) nemiloși care au ars de vii chiar și femei și copii”, a declarat ministrul Apărării, generalul Richard Rakotonirina, într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a ministerului.

„Dahalo” sunt bande criminale organizate în anumite zone din Madagascar care fură vitele membrilor comunității.

„Îi vom vâna pe cei care au comis această crimă și pe complicii lor”, a spus Rakotonirina, adăugând că forțele de securitate au fost desfășurate în zonă pentru a-i prinde pe făptași.

El a adăugat că atacul asupra zonei a fost probabil o răzbunare din partea „dahalo” împotriva membrilor comunității pentru că au furnizat informații personalului de securitate.

Citește și : Premierul australian vrea crearea unui organism reprezentativ al populaţiilor indigene în Parlament

 

Tags: AnkazobeAntananarivoMadagascarRichard Rakotonirina
Categorii: Știrile zilei