Cel puţin 39 de migranţi s-au înecat în largul Yemenului

Publicat:

Cel puţin 39 de migranţi s-au înecat în largul Yemenului

O ambarcaţiune care transporta peste 200 de migranţi s-a scufundat în largul coastei Yemenului, provocând moartea a cel puţin 39 dintre aceştia, a anunţat marţi o agenţie a Naţiunilor Unite, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Eveniment tragic în largul coastei Yemenului: o ambarcaţiune care transporta 260 de migranţi s-a scufundat ieri (luni). 39 de morţi, 150 de dispăruţi, 71 de supravieţuitori”, a scris Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) pe reţeaua X, în legătură cu tragedia petrecută luni.


Citeşte şi: Mai multe ţări de pe flancul estic al NATO se reunesc la Riga – Stiripesurse.md

În mesaj nu este precizată naţionalitatea migranţilor.

Cel puţin 39 de migranţi s-au înecat în largul Yemenului

În fiecare an, zeci de mii de migranţi din Cornul Africii parcurg “Ruta de Est”, care traversează Marea Roşie, pentru a încerca să ajungă în ţările din Golf, bogate în petrol, fugind de conflicte, dezastre naturale şi perspective economice precare în ţările lor.

În aprilie, două ambarcaţiuni s-au scufundat în largul coastei Djibouti, la interval de două săptămâni, incidente soldate cu zeci de morţi.

Cel puţin 1.350 de migranţi au murit pe “Ruta de Est” din 2014, fără a se lua în calcul numărul celor care şi-au pierdut viaţa anul acesta, potrivit statisticilor OIM.

Cel puţin 39 de migranţi s-au înecat în largul Yemenului

Migranţii care reuşesc să ajungă în Yemen se confruntă cu alte ameninţări la adresa securităţii lor, având în vedere că cea mai săracă ţară din Peninsula Arabică este afectată de un război civil de aproape un deceniu.

Mulţi dintre ei încearcă să ajungă în Arabia Saudită şi în alte ţări din Golf, unde îşi pot găsi locuri de muncă ca muncitori sau angajaţi pentru activităţi domestice.

În august anul trecut, ONG-ul Human Rights Watch (HRW) a acuzat Gărzile de Coastă saudite că au ucis “sute” de etiopieni care au încercat să intre din Yemen în regatul din Golf, în perioada martie 2022-în iunie 2023. Riadul a respins aceste acuzaţii, numindu-le “nefondate”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu

O expoziţie Barbie la Londra, cu o păpuşă care a călătorit în spaţiu Design Museum din Londra va organiza începând de vineri o expoziţie Barbie,...

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.