X

Cel puţin 400 de poliţişti chinezi, contaminaţi cu noul coronavirus în provincia Hubei

Cel puţin 404 poliţişti chinezi au fost contaminaţi cu noul coronavirus în provincia Hubei (centrul Chinei), epicentrul acestei epidemii, dintre care patru au decedat, au anunţat miercuri autorităţile de la Beijing, potrivit AFP, scrie agerpres.

Epidemia provocată de virusul Covid-19 a afectat 78.000 de persoane în China, cauzând moartea a peste 2.700 de persoane în această ţară.

Citește și : Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia

Provincia Hubei este în mod particular expusă, aici înregistrându-se 83% din cazurile de infecţie şi 96% din numărul deceselor cauzate de coronavirus înregistrate la nivel naţional.

”La 25 februarie, un total de 293 poliţişti şi 111 agenţi auxiliari contractaseră pneumonie din cauza noului coronavirus, iar patru poliţişti au murit”, a indicat Biroul de securitate publică din provincia Hubei, pe reţeaua de socializare online Weibo.

Poliţiştii sunt expuşi întrucât mulţi dintre ei se află pe străzi pentru a veghea la respectarea restricţiilor de circulaţie rutieră în oraşele din Hubei, majoritatea plasate în carantină şi pentru a asigura ordinea publică.

Citește și : Marea Britanie efectuează teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă

În Hubei sunt mobilizaţi aproape 120.000 de poliţişti ‘în prima linie’ contra coronavirusului.

Într-o conferinţă de presă, adjunctul ministrului securităţii publice chinez Du Hangwei a anunţat miercuri că 49 de poliţişti au decedat la nivel naţional în timpul epidemiei provocate de coronavirus. În penitenciarele chineze sunt peste 500 de persoane infectate, atât deţinuţi, cât şi membri ai personalului administrativ.

Tags: BeijingChinacovid-19HubeipolitistiWeibo
Categorii: Știrile zilei