Cel puţin 42 de morţi în urma seismului din insula indoneziană Sulawesi

Publicat:

Cel puţin 42 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma unui puternic seism produs în insula indoneziană Sulawesi, au anunţat autorităţile în timp ce echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, printre care şi un spital, în speranţa de a găsi supravieţuitori, informează AFP, potrivit agerpres.  

Cutremurul cu magnitudinea 6,2, produs în timpul nopţii, a provocat rănirea a câteva sute de persoane şi a declanşat panică printre locuitorii din vestul Insulei Sulawesi, care, în 2018, au trecut printr-un alt dezastru major.


Citește și : Fiji va conduce Consiliul drepturilor omului al ONU

Treizeci şi patru de cadavre au fost găsite până în prezent în clădiri prăbuşite la Mamuju, au precizat autorităţile. Alte opt persoane au murit la Majene, o localitate din regiunea Mamuju.

“Nu ştim câţi alţii sunt dispăruţi”, a declarat Arianto, un responsabil din cadrul operaţiunilor de salvare din Mamuju. “Există încă oameni prinşi sub dărâmături”, a adăugat el.

La Mamuju, o localitate cu circa 110.000 de locuitori şi totodată cel mai afectat oraş din regiune, salvatorii căutau peste 12 pacienţi şi angajaţi ai un spital dispăruţi sub ruinele acestuia. “Spitalul este distrus. S-a prăbuşit”, a completat Arianto.

Cel puţin un hotel s-a prăbuşit parţial, iar birourile guvernatorului local au fost puternic avariate, au indicat echipele de salvare.

Seismul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs vineri, la ora locală 2:18 (18:18 GMT, joi). Epicentrul cutremurului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 kilometri, a precizat USGS.

Joi, un alt seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs în regiune, fără a produce pagube materiale semnificative.

Citește și : Peste 500.000 de turci au fost vaccinaţi anti-COVID în doar două zile

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami care a lovit insula Sulawesi, s-a soldat cu peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Indonezia se află pe “Cercul de Foc al Pacificului”, o zonă cu activitate seismică intensă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez Polonia se află pe locul șapte printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, iar valoarea comerțul exterior în...

România, lider în importurile de ulei de floarea soarelui din Moldova

România, lider în importurile de ulei de floarea soarelui din Moldova În 2023, România, ca stat membru al UE, a devenit lider în importurile de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.