X

Cel puţin 43 de cetăţeni sirieni au murit în exploziile din portul din Beirut

 Cel puţin 43 de cetăţeni sirieni şi-au pierdut viaţa în exploziile de marţi din portul din Beirut care au distrus o bună parte din capitala Libanului, a relatat sâmbătă postul de televiziune Al-Mayadeen, care citează ambasada siriană în Liban, informează Reuters, scrie agerpres.

Al Mayadeen este un post de televiziune cu sediul în Liban apropiat regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Citește și : Trump va participa duminică la o videoconferinţă internaţională a donatorilor în sprijinul Libanului

Pe de altă parte, EFE a transmis că soţia ambasadorului olandez în Liban, Hedwig Waltmans-Molier, în vârstă de 55 de ani, a murit sâmbătă din cauza rănilor grave suferite în urma exploziilor din 4 august. Waltmans-Molier a murit din cauza rănilor suferite, după ce a luptat pentru viaţa sa timp de patru zile într-un spital din capitala libaneză, a informat sâmbătă MAE olandez.

Din 1994, Waltmans-Molier, în calitate de angajată a MAE olandez, a deţinut mai multe funcţii la Haga şi Beirut, dar şi la ambasadele Ţării de Jos în Bangladesh, Zambia şi Sudan.

“Ne întristează nespus moartea prematură a colegei noastre. Gândurile noastre se îndreaptă către soţul ei, către copiii şi familia sa. Ne solidarizăm cu ei şi le dorim cât mai multă putere pentru a putea accepta această uriaşă pierdere”, a scris ministrul de externe Stef Blok, potrivit unui comunicat de presă.

Cuplul de diplomaţi abia se întorsese din vacanţă săptămâna trecută. Potrivit relatărilor oficiale, femeia se afla împreună cu soţul ei în salonul reşedinţei oficiale, care se află foarte aproape de portul din Beirut, când a avut loc explozia.

Citește și : China califică drept ‘barbare’ sancţiunile americane împotriva Hong Kongului

În explozie au mai fost răniţi cinci cetăţeni olandezi, însă identitatea lor nu a fost făcută publică şi nici nu s-a confirmat deocamdată dacă printre răniţi se numără însuşi ambasadorul Ţărilor de Jos în Liban.

Un incendiu izbucnit marţi într-un depozit unde erau stocate de şase ani peste 2.700 de tone de azotat de amoniu în portul din Beirut a provocat o deflagraţie enormă care s-a soldat cu 154 de morţi, peste 5.000 de răniţi, zeci de dispăruţi şi sute de oameni rămaşi fără adăpost, potrivit ultimului bilanţ.

Tags: Al-MayadeenBeirutHedwig Waltmans-MolierLiban
Categorii: Sinteze