Cel puţin 43 de migranţi au murit într-un naufragiu în largul coastelor libiene

Publicat:

Cel puţin 43 de migranţi şi-au pierdut viaţa într-un naufragiu produs marţi în largul coastelor libiene, iar alte zece persoane aflate în ambarcaţiune au fost salvate, au anunţat miercuri agenţii ale ONU, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Într-un comunicat comun, Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM) şi Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi (UNHCR) îşi declară ‘profunda tristeţe’ provocată de acest naufragiu, ‘primul în 2021 în Mediterana centrală’, ‘care a costat vieţile a cel puţin 43 de persoane’.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

Conform OIM şi Comitetului internaţional de salvări, partenerul UNHCR pe teren, 10 persoane au fost recuperate din mare şi aduse la mal de gărzile de coastă la Zwara, în Libia. Un ajutor de urgenţă, constând printre altele din alimente şi apă, le-a fost pus la dispoziţie de ONU şi partenerii săi.

Ambarcaţiunea cu migranţi a plecat în primele ore ale dimineţii de marţi din portul Zawiya, situat la 50 km vest de Tripoli.
Potrivit ONU, motorul s-a oprit după câteva ore, iar ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza mării agitate.

Supravieţuitorii, veniţi mai ales din Cote d’Ivoire, Nigeria, Ghana şi Gambia, au spus că victimele erau toate originare din ţări ale Africii de Vest.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

În total, peste 1.200 de migranţi şi-au găsit sfârşitul anul trecut în apele Mediteranei, cei mai mulţi pe această rută centrală, afirmă OIM.

Agenţiile ONU se tem că numărul real al celor decedaţi pe această rută în 2020 ar putea fi mult mai mare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială în mai multe domenii-cheie. Care sunt acestea

BNM va utiliza inteligența artificială în mai multe domenii-cheie. Care sunt acestea Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI)...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.