X

Cel puţin 44 de morţi în confruntări interetnice în vestul Etiopiei

Cel puţin 44 de persoane au fost ucise în weekend în vestul Etiopiei în violenţe între comunităţi etnice, transmite France Presse, citând informaţii difuzate marţi de media apropiate puterii, potrivit Agerpres.

Confruntările au avut loc la graniţa dintre regiunile Oromia şi Benishangul-Gumuz, a anunţat Walta Media and Communication Corporate (WMCC).

Citește și : ALERTĂ în Marea Baltică! EXPLOZIE la bordul unui feribot cu 335 de persoane la bord

Potrivit şefului Comunicaţiilor din Benishangul-Gumuz, citat de WMCC, violenţele au izbucnit după moartea a patru lideri regionali, ucişi de persoane înarmate neidentificate în Oromia, unde veniseră să discute despre situaţia de securitate.

Confruntări au avut loc între tineri înarmaţi cu pietre sau cuţite, aparţinând în principal grupurilor etnice gumuz şi oromo, potrivit unui martor ocular.

Zeci de mii de persoane au fost forţate să fugă din zonă şi forţele federale de securitate au fost nevoite să intervină, potrivit celor două administraţii regionale.

Citește și : Jean-Claude Juncker: „Cei care se gândesc la o ieşire fără acord privind Brexit nu sunt conştienţi de dificultăţi”

Această zonă este de mai mulţi ani contestată de cele două regiuni. Benishangul-Gumuz este situată în vestul Etiopiei şi se învecinează cu Sudanul. Oromia se întinde de la vest la sud în centrul ţării.

Violenţe intercomunitare cu revendicări cel mai adesea teritoriale au izbucnit în primele luni ale mandatului noului prim-ministru reformator Abiy Ahmed, instalat în funcţie în aprilie. Aceste violenţe au provocat strămutarea a un milion de persoane.

Tags: abiy ahmedetniceSudanViolenteWMCC
Categorii: Știrile zilei