Cel puţin 47 de oameni au fost omorâți în confruntările militare din Libia

Publicat:

Cel puţin 47 de persoane au murit, iar alte 181 au fost rănite în confruntările militare de la periferia capitalei Libiei, Tripoli, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de cotidianul Le Figaro, potrivit mediafax.

Printre victime figurează civili, inclusiv doi medici, a declarat, la Geneva, Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

Reprezentanţii Naţiunilor Unite se tem că civilii ar putea fi utilizaţi ca scuturi umane în confruntările militare.

“Poporul libian este blocat de mult timp între numeroase grupuri de gherilă, iar cei mai vulnerabili suferă cele mai grave abuzuri. Îndemn toate părţile să evite noi violenţe şi vărsarea de sânge”, a declarat Michelle Bachelet. comisarul ONU pentru Drepturile Omului.

Mii de persoane au fost evacuate din cauza confruntărilor militare din zona oraşului Tripoli, a anunţat luni Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

Angajaţii Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi sunt pe teren şi vor lua măsuri pentru salvarea persoanelor rămase captive în zonele de confruntări militare.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență Statele Unite ale Americii celebrează astăzi Ziua Independenței, marcând 248 de ani de la adoptarea Declarației de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.