Cel puţin 5 morţi în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale în Australia

Publicat:

Cel puţin 5 persoane au murit şi o alta este dată dispărută în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care s-au abătut de la începutul săptămânii în Estul Australiei, torenţii formaţi luând maşini şi acoperind chiar unele clădiri, transmite sâmbătă AFP care citează autorităţile australiene, potrivit agerpres.

Poliţia din Statul australian Queensland a anunţat sâmbătă că a recuperat corpurile a trei noi victime, care se adaugă celor două decese produse de la începutul săptămânii şi că vor continua căutările unei persoane dispărute în inundaţii.


Citește și: O rachetă rusească a lovit o clădire rezidențială din centrul Kievului

Imaginile difuzate de media australiene au prezentat case şi drumuri inundate, precum şi suprafeţe întinse de teren transformate în lacuri.

Serviciile de intervenţii de urgenţă au răspuns la peste 1.800 de apeluri telefonice de ajutor în 24 de ore, în Sud-Estul statului Queensland, conform autorităţilor.

Printre victime se numără o persoană din cadrul echipelor de intervenţii de urgenţă, conform poliţiei locale. Automobilul său a fost înghiţit de ape. Ceilalţi trei colegi alături de care se afla au supravieţuit.

Citește și : O coloană de circa o sută de blindate ruseşti avansează în direcţia Kievului din regiunea Vişgorod

Cadavrul unui alt bărbat a fost găsit în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar cel al celei de-a cincea victime a fost recuperat în cursul zilei de sâmbătă.

În localitatea Gympie şi în împrejurimi, aproximativ 700 de persoane au primit ordine de evacuare din cauza producerii unei viituri pe râul Mary, care străbate regiunea. Unul din hotelurile din această localitate, Royal Hotel, a devenit inaccesibil “cu excepţia celor care dispun de un submarin sau de costume de scafandru”, după cum a declarat primarul localităţii, Glen Hartwig, care a precizat că apa a urcat până la tavanul stabilimentului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea...

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța Petrocub continuă pregătirea pentru preliminariile Ligii Campionilor. În ultimul joc...

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.