Cel puţin 8 persoane au decedat într-o avalanşă declanşată de spargerea unui gheţar în Himalaya

Publicat:

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 384 au fost salvate în urma unei avalanşe declanşate de spargerea unui gheţar în apropiere de graniţa dintre India şi China în statul indian Uttarakhan, a declarat un oficial guvernamental, potrivit Reuters, scrie agerpres.

”Au fost recuperate opt cadavre. Operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare”, le-a declarat sâmbătă reporterilor un oficial din cadrul Ministerului Apărării, adăugând că şase dintre cei salvaţi se află în stare critică.


Citește și : Aleksei Navalnîi IESE din greva foamei

Accesul rutier a fost întrerupt în 4-5 locuri ca urmare a mai multor alunecări de teren, după ce vineri seară, o avalanşă s-a declanşat în districtul Chamoli din Uttarakhand, a precizat oficialul.

Un alt funcţionar de stat a confirmat că cel puţin opt persoane au decedat, iar peste 300 au fost salvate de personal din cadrul armatei.

Autorităţile fac eforturi pentru a reface reţeaua de comunicaţii după ce drumurile au fost închise din cauza căderilor masive de zăpadă, a precizat Tirath Singh Rawat, prim-ministrul statului, într-un mesaj publicat pe Twitter după o cercetare aeriană la faţa locului.

În luna februarie, tot în statul Uttarakhand, desprinderea unui fragment dintr-un gheţar, urmată de alunecări de teren şi de viituri, a dus la moartea a peste 200 de persoane şi a distrus două proiecte hidroelectrice.

Citește și : Țările baltice susțin Cehia în conflictul cu Rusia și expulzează patru diplomaţi ai Moscovei

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC anunță consultări publice, inclusiv asupra procedurii de vot prin corespondență

CEC anunță consultări publice, inclusiv asupra procedurii de vot prin corespondență Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat consultări publice a proiectului de hotărâre „Pentru aprobarea...

Prețuri mai mici la carburanți. ANRE: Ieftinirea este determinată de scăderea cotațiilor bursiere

Prețuri mai mici la carburanți. ANRE: Ieftinirea este determinată de scăderea cotațiilor bursiere Prețurile la carburanți sunt în scădere în ultimele zile. Agenția Națională...

Sistemele informatice a AIC nu au fost perturbate

Sistemele informatice a AIC nu au fost perturbate Sistemele informatice a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) activează fără perturbări, anunță administrația Aeroportului. Citește și: Unde au găsit...

O gimnastă ratează Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a fumat și a băut alcool

O gimnastă ratează Jocurile Olimpice de la Paris pentru că a fumat și a băut alcool Gimnasta Shoko Miyata, în vârstă de 19 de ani,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.