X

Cel puţin cinci persoane au fost ucise în urma unor atacuri cu rachete ruseşti asupra oraşului-port Odesa

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 18 rănite în urma unor atacuri cu rachete ruseşti sâmbătă asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei, a anunţat şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene, citat de AFP, potrivit agerpres

“Odesa: cinci ucraineni ucişi şi 18 răniţi. Iar aceştia nu sunt decât cei care au fost găsiţi în acest stadiu. Potrivit tuturor aparenţelor, bilanţul va fi mai mare”, a indicat pe Telegram Andrii Ermak, precizând că printre cei ucişi figurează şi un “bebeluş de trei luni”.

Citește și : Olanda este ‘ferm hotărâtă’ să pună capăt importurilor de petrol și gaze din Rusia până la sfârșitul anului

Două rachete de croazieră au lovit o instalaţie militară şi alte două- clădiri rezidenţiale din Odesa, port la Marea Neagră. Alte două rachete (aparent X555 sau X101) au fost distruse de sistemul de apărare antiaerian, a anunţat comandamentul operativ “Sud” al forţelor armate ucrainene.

Ultimul atac major asupra Odesei a avut loc la începutul lunii aprilie.

“Singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti asupra Odesei este de a semăna teroare”, a scris ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba pe Twitter, cerând să fie pus “un zid între civilizaţie şi barbarii care atacă oraşe paşnice cu rachete”.

Citește și : Spania şi-a redeschis sediul ambasadei din Kiev

Armata aerului ucraineană a afirmat pe Facebook că forţele ruse ar fi lansat rachetele respective de pe bombardiere Tu-95 dinspre zona Mării Caspice.

Tags: Andrii Ermakmarea neagraOdesarachete
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina