Cel puțin doi morți în urma prăbuşirii miercuri a unui elicopter militar ungar în Croaţia

Publicat:

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii miercuri a unui elicopter militar ungar într-un canion dintr-o regiune muntoasă din Croaţia, potrivit serviciilor de urgenţă locale, citate de France Presse, scrie agerpres.  

Anterior, Ministerul croat al Apărării comunicase că un elicopter militar străin s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din Croaţia, indicând că a mobilizat un avion şi un elicopter pentru a participa la operaţiunile de căutare.


Citește și :  Elon Musk analizează efectuarea unor investiţii semnificative în India

Dar istituţia de apărare de la Zagreb nu a făcut iniţial public niciun bilanţ al victimelor în cazul acestui incident produs la Pakovo Selo, într-o zonă cu terenuri abrupte.

“Nu era un elicopter al armatei croate”, se limitase să indice Ministerului croat al Apărării, într-un comunicat.

Căutările sunt în curs de desfăşurare pentru găsirea celui de-al treilea membru al echipajului aparatului prăbuşit, a declarat Josip Brozicevic, şeful serviciului naţional croat de salvamont, pentru AFP.

Avionul s-a prăbuşit pe fundul canionului râului Cikola, în apropiere de Drnis, la aproximativ 50 de kilometri de coasta Adriaticii.

Despre acest accident a relatat canalul regional de televiziune N1, care a transmis de la început că aparatul implicat este unul al armatei ungare şi avea la bord trei persoane.

Citește și : Erdogan creşte salariul minim în Turcia

Croaţia a aderat la NATO în 2009 şi găzduieşte deseori exerciţii militare cu partenerii săi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.