X

Cel puţin doi morţi în urma unor bombardamente ruse ‘masive’ asupra oraşului Herson

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte cinci au fost rănite luni în bombardamente ruse “masive” asupra Herson, oraş mare din sudul Ucrainei recucerit de forţele militare ucrainene în urmă cu o lună, a anunţat guvernatorul regional, informează AFP, potrivit agerpres

Potrivit lui Iaroslav Ianuşevici, trupele ruse au bombardat un cartier din zona est-centrală a Hersonului. “În prezent, avem două persoane ucise şi cinci rănite”, a scris el pe Telegram.

Citește și : UE, preocupată că Turcia menţine un parteneriat strâns cu Rusia

Ambulanţele se îndreptau spre un alt cartier, de asemenea lovit de bombardamente şi unde numărul victimelor nu este deocamdată cunoscut, a adăugat Ianuşevici.

Forţele ruse au ocupat oraşul Herson care număra la acea dată circa 300.000 de locuitori şi aproape toată regiunea cu acelaşi nume la scurt timp după declanşarea invaziei lor asupra Ucrainei, lansate la sfârşitul lui februarie.

Oraşul Herson a fost recucerit în noiembrie de armata ucraineană în cadrul unei contraofensive care a dus la retragerea forţelor ruse, care au trecut pe malul stâng al râului Nipru.

Citește și : SUA trimis prima delegaţie de înalt nivel în China pentru încălzirea relaţiilor şi a pregăti vizita lui Blinken

Înainte de retragerea lor în noiembrie, forţele ruse au distrus infrastructurile serviciilor publice de bază din oraş şi de atunci au bombardat de mai multe ori Herson, potrivit autorităţilor locale.

Tags: armataHersonNipru
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina