X

Cel puţin nouă morți în urma inundaţiilor din Mallorca

Cel puţin nouă persoane, dintre care doi britanici, şi-au pierdut viaţa, şi mai multe sunt date dispărute în urma puternicelor inundaţii care au lovit Mallorca, principala insulă din arhipelagul turistic Baleare, în noaptea de marţi spre miercuri, informează AFP, scrie Agerpres.

“Numărul victimelor decedate din cauza ploilor torenţiale de ieri a crescut la nouă”, au informat miercuri pe Twitter serviciile de urgenţă în catalană, spaniolă, engleză şi germană.

Citește și : Polonia: Andrzej Duda face numiri controversate la Curtea Supremă

Potrivit unui purtător de cuvânt al delegaţiei guvernului spaniol în Insulele Baleare, şase persoane a căror identitate este cunoscută sunt în continuare date dispute, însă “numărul acestora ar putea fi mai mare”.

Printre morţi figurează şi “doi cetăţeni britanici”, a indicat la postul de radio Cadena Ser, Antonia Bauza, viceprimăriţa din Sant Llorenç des Cardassar, indicând că britanicii figurau de asemenea printre dispăruţi.

Situată la circa 60 de kilometri de Palma, capitala Mallorcăi – principala insulă a arhipelagului, extrem de populară în rândul turiştii britanici şi germani – zona afectată dispune de numeroase locuri de cazare turistice.

Patru persoane, inclusiv doi britanici, şi-au pierdut viaţa la Sant Llorenç des Cardassar, satul cel mai afectat de inundaţii, unde ploile diluviene au scos din matcă un râu, şi trei în satul S’illot, din apropiere, aflat pe malul mării.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare pot fi văzute maşini luate de torenţii de apă care au măturat străzile înguste.

Ploile, care au căzut în doar câteva ore, au surprins prin intensitatea lor. “Au fost înregistraţi 220 de litri de ploaie pe metru pătrat”, a precizat guvernul regional al Insulelor Baleare.

Citește și : Spania: Trei presupuşi membri ai unei celule jihadiste care a planificat dublul atentat din august 2017 din Catalonia, puşi sub acuzare

Starul tenisului Rafael Nadal, originar dintr-un sat din apropierea zonei afectate, a anunţat pe Instagram că a pus la dispoziţie camerele centrelor sale sportive de pe insulă pentru persoanele sinistrate în urma acestor inundaţii.

Guvernul regional al Insulelor Baleare a decretat trei zile de doliu.

Tags: Antonia Bauzabaleareinundatiimallorcaploi
Categorii: Diaspora