Cel puțin nouă morți și 35 de dispăruți într-o alunecare de teren din Nepal

Publicat:

O serie de alunecări de teren provocate joi de ploi torenţiale au dus la moartea a cel puţin nouă persoane în Nepal, iar alte 35 sunt date dispărute, au anunţat autorităţile, potrivit DPA și agerpres.

Şase persoane au decedat când alunecările de teren au îngropat o casă în Mahawai, un district rural din vestul Nepalului, joi la miezul nopţii (18:15 GMT). Nanda Bahadur Singh, primarul regiunii afectate, a precizat că toţi cei şase decedaţi erau membri ai aceleiaşi familii.


Citește și: Vietnamul cumpără vaccinul anti-COVID-19 din Rusia

În acest timp, salvatorii au recuperat trei cadavre, iar căutările continuă pentru un număr estimat de 35 de persoane despre care se crede că ar fi fost îngropate de alunecările de teren care au devastat vineri dimineaţă un sat din centrul Nepalului.

Hom Naryan Shrestha, primar al districtului Jugal, a precizat că cea mai mare parte a sătenilor dormeau în momentul producerii alunecării de teren distrugând cel puţin 37 de locuinţe.

Citește și: Autorităţile afgane eliberează ultimii 400 de deținuți talibani

”Cinci persoane au fost recuperate în viaţă dintre dărâmături şi transportate cu elicopterul la Kathmandu pentru îngrijiri medicale, iar căutarea continuă pentru găsirea altor persoane”, a declarat Shrestha pentru DPA.

De la începutul ploilor în luna iunie, dezastrele provocate de muson au dus la moartea a cel puţin 200 de persoane, potrivit Autorităţii Naţionale pentru Reducerea Riscului şi Managementul Dezastrelor (NDRRMA).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele Navale Române vor elicoptere dotate cu rachete antinavă

Forțele Navale Române vor elicoptere dotate cu rachete antinavă Reprezentanți ai Forțelor Navale Române, ai companiilor Airbus Helicopters din Franța și IAR Brașov au participat joi...

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice

Ministrul Bolea, la sfat cu omologii săi din țările baltice Viceprim-ministrul Vladimir Bolea împreună cu echipa ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), a avut astăzi...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Unde mergem în weekend să privim fotbal

Unde mergem în weekend să privim fotbal Site-ul FMF vă prezintă programul fotbalistic pentru acest weekend. Vineri, sâmbătă și duminică vom putea urmări meciurile din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.