Cel puţin o persoană a fost ucisă în bombardamente efectuate de armata rusă în trei localităţi din regiunea Doneţk

Publicat:

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite, joi, în bombardamente efectuate de armata rusă în trei localităţi din regiunea Doneţk, situată în estul Ucrainei şi aflată parţial sub ocupaţie rusă, anunţă autorităţile ucrainene, informează mediafax.

Atacurile ruse au vizat localităţile Kurahove, Kramatorsk şi Ceasov Iar, conform agenţiei de presă Ukrinform. Printre obiectivele vizate de atacuri se numără şi o şcoală.


Citește și : Unitatea militară rusă care a ucis zeci de oameni la Bucha, descoperită

“Au fost atacuri deliberate asupra civililor din regiunea Doneţk. Inamicul a atacat localităţile Ceasov Iar, Kramatorsk şi Kurahove. (…) În Ceasov Iar, o persoană a fost ucisă, iar două au fost rănite; în total au fost 15 atacuri cu obuze”, a declarat Pavlo Kirilenko, comandantul administraţiei militare ucrainene din Doneţk.

În Kramatorsk, atacurile au vizat o şcoală şi o întreprindere, dar nu au fost raportate victime.

Luptele între armata ucraineană şi trupele ruse s-au intensificat în ultimele luni pe linia frontului din Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, în contextul anunţului Moscovei privind anexarea acestor regiuni.

Rusia a raportat joi atacuri ale armatei ucrainene la periferia oraşului Doneţk. Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite. Printre persoanele rănite se numără fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin şi Vitali Hoţenko, liderul autoproclamatei republici proruse Doneţk.

Citește și : Bibi Netanyahu a reuşit să formeze un nou guvern în Israel

Statul Major al armatei ruse a anunţat, conform cotidianului Le Monde, că eforturile militare se concentrează acum pe ocuparea în totalitate a regiunii Doneţk. Generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major rus, a declarat că linia frontului din sud-estul Ucrainei are în prezent lungimea de aproximativ 815 kilometri.

Marţi, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că situaţia este “extrem de dificilă” în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. Autorităţile militare ruse au anunţat că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat joi linia frontului din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.