Cel puţin patru morți în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din sudul Rusiei

Publicat:

Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina, au anunţat agenţiile de presă ruse, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Un avion militar rus Su-34 s-a prăbuşit luni peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk, provocând un incendiu uriaş într-un bloc din acest oraş situat pe malul Mării Azov, lângă Ucraina.


Citește și : Lula și Bolsonaro, candidații la președinția Braziliei cu o stare de sănătate precară

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre accident şi i-a trimis la Eisk pe miniştrii sănătăţii Mihail Muraşko şi pe cel pentru situaţii de urgenţă Aleksandr Kurenkov, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

“În locul prăbuşirii aparatului Suhoi 34 în curtea unui cartier de locuinţe, carburantul avionului a luat foc”, a anunţat Ministerul Apărării rus, în timp ce imagini postate pe reţelele sociale filmate de martori arată un incendiu uriaş cuprinzând un bloc de locuinţe.

Potrivit Ministerului rus pentru Situaţi de Urgenţă, incendiul a cuprins cinci dintre cele nouă etaje ale imobilului, acoperind o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi.

Ministerul Apărării rus a precizat că piloţii aparatului s-au putut catapulta. Potrivit aceleiaşi surse, avionul participa la un zbor de antrenament.

Guvernatorul regiunii ruse Krasnodar, unde a avut loc accidentul, Veniamin Kondratiev, a anunţat la rândul său că “toate unităţile de pompieri şi de salvare din regiune s-au implicat să stingă incendiul”. Imediat după accident “focul s-a răspândit la mai multe etaje, 17 apartamente au fost afectate, potrivit informaţiilor preliminare”, a adăugat el.

Citește și : Ucraina a reușit să doboare 36 din cele 42 de drone de atac lansate luni de Rusia (ministru)

Potrivit lui Kondratiev, în jurul orelor 17:30 GMT, incendiul a fost stins.

Oraşul Eisk este situat la Marea Azov, în golful Taganrog, chiar vizavi de oraşul ucrainean Mariupol, distrus de bombardamente şi de un asediu îndelungat în primele luni ale invaziei ruse în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.