Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în seismul din Filipine

Publicat:

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa luni în urma prăbuşirii a două clădiri afectate de un cutremur puternic produs în nordul Filipine, care a condus la evacuarea a mii de persoane în centrul capitalei Manila, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Trei trupuri au fost scoase de sub dărâmături în oraşul Porac, la circa 100 de kilometri nord-vest de Manila, pe insula Luzon, în timp ce un copil şi bunica sa au murit în urma prăbuşirii unei clădiri în oraşul Lubao din apropiere, a declarat guvernatorul provinciei, Lilia Pineda, pentru televiziunea ABS-CBN.


Citește și : Primul deputat de culoare din Cehia a fost bătut crunt în Moravia

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite după prăbuşirea unei clădiri cu patru etaje, având un magazin la parter, în oraşul Porac din provincia Pampanga, a mai spus ea. Un număr nedeterminat de persoane sunt prinse sub dărâmături, a adăugat Lilia Pineda pentru televiziunea ANC din Manila, relatează dpa.

Ea a precizat că seismul a provocat o pană de electricitate care împiedică munca echipelor de salvare.

Un seism cu magnitudinea de 6,3 a zguduit luni după-amiaza insula filipineză Luzon, cea mai mare şi mai populată din ţară, potrivit institutului american USGS, mai multe clădiri de birouri clătinându-se în principalul cartier de afaceri din capitala statului, Manila.

Cutremurul s-a produs la ora 17:11 locală (09:11 GMT), la o adâncime de 40 de kilometri.

Filipine se află în regiunea activă seismic a ”Inelului de Foc al Pacificului”, o zonă în formă de potcoavă care mărgineşte Oceanul Pacific şi pe care se află numeroşi vulcani şi falii.

Seismul cu cel mai mare număr de victime din arhipelag s-a produs în 1976, provocând moartea a mii de persoane, până la 8.000, potrivit anumitor estimări.

Citește și : Maia Sandu vorbeşte despre un guvern minoritar la Chişinău

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.