Cel puţin şase persoane ucise în exploziile de la o şcoală dintr-un cartier şiit din Kabul

Publicat:

Cel puţin şase persoane au fost ucise în două explozii care au lovit marţi dimineaţă o şcoală de băieţi dintr-un cartier al capitalei afgane Kabul, locuit în majoritate de membri ai comunităţii şiite hazara şi care a mai fost vizat în trecut, transmite AFP, potrivit agerpres.

Două bombe artizanale au explodat în faţa şcolii Abdul Rahim Shahid din cartierul Dasht-e-Barshi, în vestul capitalei, făcând şase morţi şi 11 răniţi, conform unui bilanţ ‘preliminar’, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Khalid Zadran.


Citeşte şi: Zelenski anunţă începutul ofensivei ruse în estului Ucrainei – Black News

O a treia deflagraţie s-a produs într-un centru de predare a limbii engleze în acelaşi cartier, a precizat el.

Dasht-e-Barshi găzduieşte numeroşi membri ai minorităţii hazara, marginalizată de secole şi supusă cu regularitate persecuţiilor în această ţară cu majoritate sunnită.

Cartierul a fost ţinta mai multor atacuri revendicate de Statul Islamic-Khorasan (SI-K, aripa regională a grupării Statul Islamic), care consideră minoritatea hazara eretică.

Deflagraţiile de marţi s-au produs în momentul în care elevii ieşeau din clasă, a relatat un martor, care a cerut anonimatul.

În timp ce pe reţelele sociale circulă imagini atroce de la locul atentatului, mai multe victime au fost duse la spital, însă talibanii îi împiedică pe jurnalişti să se apropie.

În mai 2021, în acelaşi cartier din Kabul a avut loc o serie de explozii în faţa unei instituţii şcolare pentru fete. Atentatul s-a soldat cu 85 de morţi, în majoritate liceene, şi peste 300 de răniţi.

Vezi şi: Joe Biden NU îl vizitează pe Zelenski în Ucraina (VIDEO) – Black News

Securitatea în Afganistan s-a îmbunătăţit considerabil după preluarea puterii de către talibani şi retragerea trupelor americane, la finalul a două decenii de război de uzură împotriva prezenţei lor militare.

Totuşi, în Afganistan mai au loc cu regularitate atacuri, revendicate în special de Statul Islamic-Khorasan.

Talibanii dau asigurări că au învins SI-K, dar analiştii consideră că gruparea extremistă continuă să reprezinte principala provocare de securitate pentru noua putere afgană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. Când vor reveni deputații la muncă

Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. Când vor reveni deputații la muncă Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. La finalul ședinței plenare de...

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk Forţele ucrainene îşi continuă retragerea din apropierea oraşului Pokrovsk, un nod strategic de transport...

Noua lege Sandbox, votată de Parlament

Noua lege Sandbox, votată de Parlament Proiectul legii privind spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei a fost votat în a...

De ce deputații s-au răzgândit și vor să readucă publicitatea la jocurile de noroc. Precizările lui Radu Marian

De ce deputații s-au răzgândit și vor să readucă publicitatea la jocurile de noroc. Precizările lui Radu Marian La aproape doi ani și jumătate după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.