Cel puţin un mort şi 69 de răniţi în urma unei noi replici seismice în sud-estul Turciei

Publicat:

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 69 au fost rănite după prăbuşirea mai multor imobile, luni, în provincia turcă Malatya (sud-est), lovită de o nouă replică seismică, a anunţat agenţia publică pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.  

Yunus Sezer, şeful Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că echipele de căutare şi salvare au fost desfăşurate în zona a cinci clădiri.


Citește și : Departamentul de Stat al SUA reafirmă: ‘Crimeea este Ucraina’

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat o magnitudine de 5,2, revizuită în scădere de la 5,5. EMSC a indicat că seismul a avut loc la o adâncime de 5 km.

AFAD a anunţat că replica a avut o magnitudine de 5,6.

Potrivit relatărilor din media, două persoane s-ar afla în continuare sub dărâmăturile uneia dintre clădirile prăbuşite.

“S-au prăbuşit clădiri, iar echipele noastre de căutare şi salvare au fost trimise de urgenţă”, a indicat anterior pe Twitter AFAD.

De asemenea, primarul oraşului Yesilyurt, situat în apropiere de epicentrul seismului, a relatat la postul de televiziune Habertürk despre clădiri distruse şi operaţiuni în curs de desfăşurare pentru căutarea unor eventuale victime.

Replica s-a produs la ora locală 12:04 (9:04 GMT), potrivit AFAD.

Provincia Malatya a fost deja afectată de cutremurul devastator de la 6 februarie, care a ucis 44.374 de persoane în sudul şi sud-estul Turciei, conform celui mai recent bilanţ oficial.

Citește și :  Regele Charles al III-lea ignoră dorința mamei sale și îi oferă titlul de regină soției sale

Seismul din urmă cu trei săptămâni cu magnitudinea de 7,8 grade, soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină, a distrus sau a deteriorat grav peste 170.000 de clădiri din unsprezece provincii ale Turciei.

Aproximativ 10.000 de replici s-au produs în Turcia după seismul de la 6 februarie, potrivit AFAD.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.