Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva

Publicat:

Cel puţin un mort şi zece răniţi într-un atac în oraşul israelian Beer-Sheva

Cel puţin o femeie a murit într-un atac, cu armă de foc şi cuţit, soldat cu zece răniţi, duminică, în oraşul israelian Beer-Sheva, potrivit serviciilor de urgenţă, transmite AFP.

„Salvatorii au declarat decesul unei femei în vârstă de 25 de ani şi au evacuat zece răniţi la spitalul Soroka”, a anunţat Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, într-un comunicat, potrivit stiripesurse.


Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Unii dintre răniţi au fost împuşcaţi, iar alţii înjunghiaţi.

„Teroristul a fost neutralizat, iar forţele de poliţie se află la faţa locului”, se mai arată în declaraţie.

Poliţia israeliană a anunţat anterior că „mai multe persoane au fost rănite într-un atac armat la staţia centrală de autobuz Beer-Sheva”.

Armata israeliană a fost plasată duminică în stare de alertă maximă de teama unor atacuri, în ajunul marcării primului an de la atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian, care a declanşat războiul din Gaza.

Marţi, şapte persoane au fost ucise cu arme automate şi cuţite de doi palestinieni din Cisiordania ocupată, dintre care unul mort şi celălalt grav rănit, într-o staţie de tramvai din Tel Aviv, în centrul Israelului.

Acest atac de la Tel Aviv, revendicat de Hamas, a fost cel mai sângeros comis de mişcarea islamistă palestiniană pe teritoriul israelian în ultimul an.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Atacul din 7 octombrie s-a soldat cu moartea a 1 205 persoane de partea israeliană, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ realizat de Agenţia France Presse pe baza cifrelor oficiale israeliene şi care include ostaticii care au murit sau au fost ucişi în captivitate în Fâşia Gaza.

Cel puţin 41.870 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi de atunci în campania militară de represalii a Israelului asupra Fâşiei Gaza, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Gaza al guvernului Hamas, considerate fiabile de ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Președintele Taiwanului: China continentală nu este țara mamă, deoarece republica noastră este mai veche

Președintele Taiwanului: China continentală nu este țara mamă, deoarece republica noastră este mai veche Este „imposibil” ca Republica Populară Chineză să devină țara mamă a...

Cei mai buni pedagogi din țară au fost premiați la Chișinău

Cei mai buni pedagogi din țară au fost premiați la Chișinău Câștigătorii concursului „Pedagogul anului”, ediția 2024, au fost premiați duminică, 6 octombrie, la Chișinău, transmite...

Cel mai puternic bombardament de până acum al Israelului în Beirut

Cel mai puternic bombardament de până acum al Israelului în Beirut Atacurile aeriene israeliene au lovit suburbiile sudice ale Beirutului în cursul nopții și la...

Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran, anulate începând de duminică noaptea

Zborurile de pe toate aeroporturile din Iran, anulate începând de duminică noaptea Zborurile de pe toate aeroporturile iraniene vor fi anulate până luni la ora...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.