Cele două pugiliste aflate în disputa de gen vor rămâne în competiție la Jocurile de la Paris, conform CIO

Publicat:

Cele două pugiliste aflate în disputa de gen vor rămâne în competiție la Jocurile de la Paris, conform CIO

Cele două pugiliste aflate în centrul unei dispute de gen la Jocurile Olimpice de la Paris vor rămâne în competiție atâta timp cât vor continua să câștige, deoarece îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate, a declarat luni Comitetul Internațional Olimpic.

CIO este însărcinat cu organizarea turneului de box de la Paris după ce anul trecut a retras recunoașterea Asociației Internaționale de Box ca urmare a eșecului de a pune în aplicare reforme de guvernanță și financiare, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Pugilista algeriană Imane Khelif și dubla campioană mondială taiwaneză Lin Yu-ting, care au ajuns în semifinalele diviziilor lor de greutate, au fost autorizate să participe la Jocuri, deși au fost descalificate în timpul Campionatelor Mondiale din 2023.

IBA a declarat la momentul respectiv că nu au trecut un test de eligibilitate de gen și insistă că nu ar trebui să concureze la Paris.

„Aceste atlete au concurat în competiții de seniori timp de șase ani fără probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, la o conferință de presă. „Aceste femei au fost eligibile pentru acest concurs, rămân eligibile pentru acest concurs și concurează în acest concurs”.

Ambele pugiliste și-au asigurat deja cel puțin o medalie de bronz ajungând în faza ultimelor patru. Khelif, a cărei luptă din prima rundă împotriva Angelei Carini a durat 46 de secunde înainte ca italianca să aleagă să se oprească după ce a primit o serie de lovituri puternice, o înfruntă marți pe Janjaem Suwannapheng din Thailanda.

Lin o va înfrunta pe Esra Kahraman Yildiz din Turcia o zi mai târziu.

Tatăl lui Khelif, Amar, a declarat pentru Reuters că este mândru de fiica sa și că o sprijină pentru a câștiga o medalie pentru Algeria.

CIO a respins rezultatele testelor ordonate de IBA ca fiind arbitrare și nelegitime, spunând că nu a existat niciun motiv pentru a le efectua.

„Nu vă pot spune dacă au fost credibile sau nu (testele de gen), deoarece sursa din care au provenit nu a fost credibilă și baza pentru teste nu a fost credibilă”, a declarat Adams.

„Din acest motiv, nu s-a luat în considerare dacă au fost corecte sau nu, deoarece nu au avut nicio legătură cu eligibilitatea boxului de aici”.

La aceste Jocuri, CIO folosește regulile de eligibilitate a boxului care au fost aplicate atât la Jocurile Olimpice din 2016, cât și la cele din 2021, iar acestea nu includ teste de gen.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Organismul olimpic a fost blocat într-o dispută de lungă durată cu IBA chiar înainte de a-i retrage recunoașterea, președintele organizației de box, rusul Umar Kremlev, atacând în mod deschis CIO și pe președintele acestuia, Thomas Bach, printr-o serie de postări incendiare pe social media în ultimele zile.

CIO a îndemnat federațiile naționale de box să creeze un nou organism mondial de conducere, în caz contrar sportul riscând să lipsească de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mariah Carey anunţă un nou turneu de Crăciun pentru 2024

Mariah Carey anunţă un nou turneu de Crăciun pentru 2024 Mariah Carey, care a devenit inseparabilă de sezonul festiv datorită hitului său "All I Want...

VIDEO – Fefé, primul parfum pentru câini lansat de Dolce&Gabbana

VIDEO - Fefé, primul parfum pentru câini lansat de Dolce&Gabbana Chiar la începutul lunii, pe 1 august, Dolce&Gabbana, cunoscutul brand italian de produse de lux,...

Adele a difuzat finala olimpică a probei feminine de 100 metri în timpul concertului ei din Munchen

Adele a difuzat finala olimpică a probei feminine de 100 metri în timpul concertului ei din Munchen Cântăreaţa britanică Adele i-a încântat pe fanii ei...

Alianța extremiștilor din Austria cu Viktor Orban dă bătăi de cap UE

Alianța extremiștilor din Austria cu Viktor Orban dă bătăi de cap UE Extrema dreaptă, favorită la câștigarea alegerilor din Austria de anul acesta, a încheiat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.