X

Cele două scrisori-capcană care au explodat în Olanda, parte a unui plan de extorcare

Motivaţia trimiterii celor două scrisori-capcană care au explodat miercuri fără a face victime în sediile a două firme din Olanda a fost o tentativă de extorcare, potrivit poliţiei, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Scrisorile au explodat într-un sediu al băncii ABN AMRO din Amsterdam şi la sediul unei firme japoneze de servicii informatice, Ricoh, de la Kerkrade. Ambele explozii s-au produs în biroul de sortare a corespondenţei.

Citește și : Suedia numeşte un ambasador pentru a conduce lupta împotriva crimei organizate

Expeditorul a solicitat o sumă în bitcoin, celebra monedă virtuală, şi a ameninţat să trimită alte scrisori-capcană dacă plata nu va fi efectuată, a relatat agenţia de presă olandeză ANP.

“Un angajat al ABN AMRO a vrut să deschidă scrisoarea şi a auzit un şuierat. Angajatul a aruncat scrisoarea, iar apoi s-a produs o detonare uşoară”, a precizat poliţia într-un comunicat.

“Din fericire nu au existat răniţi, dar persoanele implicate sunt bineînţeles foarte şocate”, a menţionat Ricoh într-un comunicat.

Citește și : UE este îngrijorată de perspectiva unui război între Rusia şi Turcia în Siria

Poliţia olandeză a deschis deja o anchetă asupra unei serii de scrisori care conţineau explozibili ce au fost trimise în decembrie şi în ianuarie unor companii din trei oraşe olandeze.

Ancheta urmează să stabilească dacă există o legătură între această serie de scrisori şi cele care au explodat miercuri.

Tags: ABN AMROamsterdamKerkradeolandaRicoh
Categorii: Diaspora