Cele mai bune țări din lume pentru startup-uri

Publicat:

Cele mai bune țări din lume pentru startup-uri

În întreaga lume există numeroase țări care atrag fondatorii de start-upuri. Totuși, unele dintre ele par să fie mai atractive din acest punct de vedere. Aflați din acest articol care sunt cele mai bune 10 țări din lume pentru a vă deschide un start-up, informează diez.md

Top 10 țări prietenoase cu start-upurile în 2023

Statele Unite au revenit la poziția de lider


După un an de absență de pe prima poziție în cadrul Startup-Business Friendliness Index, Statele Unite și-au recâștigat locul de lider în topul țărilor prietenoase cu start-upurile. În plus, SUA este singurul reprezentant al Americii de Nord în top 10.

Australia

Cu doar două țări din regiunea Oceania, atât Noua Zeelandă, cât și Australia ocupă primele poziții în Indexul de prietenie cu start-upurile. Australia se află acum pe locul doi, urcând șase poziții față de anul trecut.

Regatul Unit

Regatul Unit a înregistrat o ușoară scădere de un loc în clasament față de anul precedent, fiind acum pe locul 3.

Singapore

Singapore este țara care are cel mai bun mediu de afaceri pentru start-upuri din Asia, care a făcut un salt remarcabil urcând cu 43 de locuri în acest an. În prezent, Singapore se situează pe locul 4 în topul celor mai bune medii de dezvoltare a start-upurilor din lume și pe primul loc în Asia.

Citește și Judocanii Mihail Latîșev și Adil Osmanov au intrat în Top 7 la Grand Slam-ul de la Paris

Suedia

Suedia se află acum pe locul 5 la nivel global printre cele mai favorabile țări pentru start-upuri, coborând în clasament cu cinci poziții față de anul trecut.

Norvegia

Norvegia a intrat în topul celor mai bune 10 țări pentru start-upuri după ce a urcat 17 locuri în clasamentul general față de anul trecut. Acum, Norvegia se află pe locul 6 în clasament.

Noua Zeelandă

Noua Zeelandă este singura țară din acest top care s-a menținut în clasament pe același loc – 7 – în comparație cu anul precedent.

Germania

Germania are o poziție stabilă în clasamentul celor mai bune 10 țări din lume în ceea ce privește lansarea unui start-up. Dacă în 2022 s-a aflat pe locul 9, atunci în 2023 a urcat o poziție în clasament și se poziționează pe 8 în clasamentul general.

Danemarca

Danemarca se află pe locul 9 la nivel mondial în clasamentul celor mai favorabile țări unde puteți deschide un start-up. În 2023, Danemarca a urcat 10 poziții în clasamentul general.

Elveția

Topul celor 10 țări prietenoase cu start-upurile este închis de Elveția, care a urcat o poziție față de anul trecut.

Menționăm că Republica Moldova se află în acest clasament pe locul 85 la nivel mondial și pe locul 22 în Europa de Est. România se află pe locul 42 în lume, iar Ucraina – pe 49.

Criteriile luate în calcul la realizarea acestui top

Criteriile care au fost luate în calcul de către Startupblink pentru a identifica cele mai bune țări unde doritorii își pot deschide un start-up au fost factori precum viteza internetului, investițiile în cercetare și dezvoltare și alți parametri-cheie care sprijină dezvoltarea și rata de succes a unui start-up. De asemenea, este luat în calcul nivelul de activitate al ecosistemului de start-upuri din țara care este analizată: numărului de start-upuri, spații de coworking, acceleratoare și întâlnirile legate de start-upuri din regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.