Cele mai sănătoase nouă fructe recomandate de experți a fi consumate zilnic
Afinele sălbatice
Aceste fructe de pădure conţin fibre şi dau o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. De asemenea, se numără printre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, despre care se ştie că previn sau întârzie deteriorarea celulelor.
Studiile arată că afinele sălbatice au beneficii pentru creier şi inimă, conţinând și compuși care luptă împotriva cancerului, spune Danielle Crumble Smith.
Merele
Merele sunt bogate în antioxidanți, în special soiurile de culoare mai închisă, cum ar fi Red Delicious. Acestea au vitamina C și fibre, care se găsesc mai ales în coajă, și pectină, o fibră care acționează ca un prebiotic, pentru a ajuta funcția colonului și digestia. Merele conțin, de asemenea, quercetină, un flavonoid cu proprietăți antioxidante, care, potrivit studiilor, poate reduce riscul de boli cardiovasculare și protejează împotriva alergiilor, deoarece acționează ca un antihistaminic natural.
Portocale
Aceste citrice conțin aproximativ 92% din necesarul zilnic de vitamina C. Sunt o sursă bună de acid folic, un tip de vitamina B care este importantă în timpul sarcinii, dar care poate juca, de asemenea, un rol important şi în prevenirea bolilor cardiovasculare, a infertilității, a accidentului vascular cerebral, a demenței, a cancerului de colon și a bolii Alzheimer.
Grapefruit
Grapefruitul este o sursă bună de vitamina C, pe care organismul o folosește pentru a forma vasele de sânge, cartilajul, mușchii și colagenul din oase. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un antioxidant și ajută organismul să absoarbă și să stocheze fierul. Grapefruitul conține, de asemenea, vitamina A, care ajută la susținerea sănătății ochilor și a creșterii celulelor.
Căpșune
Căpșunele sunt bogate în vitamina C, care ajută la susținerea sistemului imunitar. Ele conțin, în plus, mangan, acid folic și potasiu.
Ananas
Ananasul conţine vitaminele C, A, K, fosfor, zinc și calciu. Este bogat în mangan și conține bromelaină, un extract care se găsește în fructele și tulpina ananasului și care are proprietăți antiinflamatorii.