Cele mai sănătoase nouă fructe recomandate de experți a fi consumate zilnic

Publicat:

Cele mai sănătoase nouă fructe recomandate de experți a fi consumate zilnic

Dacă locuiți într-o zonă cu acces la produse proaspete, orice alegere de fructe este una sănătoasă, a spus dieteticianul Danielle Crumble Smith pentru Yahoo!news. Cu toate acestea, fiecare fruct are un profil nutrițional și beneficii unice. Iată câteva dintre cele care ar trebui să nu lipsească din nicio dietă.

Afinele sălbatice

Aceste fructe de pădure conţin fibre şi dau o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. De asemenea, se numără printre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, despre care se ştie că previn sau întârzie deteriorarea celulelor.


Studiile arată că afinele sălbatice au beneficii pentru creier şi inimă, conţinând și compuși care luptă împotriva cancerului, spune Danielle Crumble Smith.

Merele

Merele sunt bogate în antioxidanți, în special soiurile de culoare mai închisă, cum ar fi Red Delicious. Acestea au vitamina C și fibre, care se găsesc mai ales în coajă, și pectină, o fibră care acționează ca un prebiotic, pentru a ajuta funcția colonului și digestia. Merele conțin, de asemenea, quercetină, un flavonoid cu proprietăți antioxidante, care, potrivit studiilor, poate reduce riscul de boli cardiovasculare și protejează împotriva alergiilor, deoarece acționează ca un antihistaminic natural.

Portocale

Aceste citrice conțin aproximativ 92% din necesarul zilnic de vitamina C. Sunt o sursă bună de acid folic, un tip de vitamina B care este importantă în timpul sarcinii, dar care poate juca, de asemenea, un rol important şi în prevenirea bolilor cardiovasculare, a infertilității, a accidentului vascular cerebral, a demenței, a cancerului de colon și a bolii Alzheimer.

Grapefruit

Grapefruitul este o sursă bună de vitamina C, pe care organismul o folosește pentru a forma vasele de sânge, cartilajul, mușchii și colagenul din oase. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un antioxidant și ajută organismul să absoarbă și să stocheze fierul. Grapefruitul conține, de asemenea, vitamina A, care ajută la susținerea sănătății ochilor și a creșterii celulelor.

Căpșune

Căpșunele sunt bogate în vitamina C, care ajută la susținerea sistemului imunitar. Ele conțin, în plus, mangan, acid folic și potasiu.

Ananas

Ananasul conţine vitaminele C, A, K, fosfor, zinc și calciu. Este bogat în mangan și conține bromelaină, un extract care se găsește în fructele și tulpina ananasului și care are proprietăți antiinflamatorii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită

Cinci trucuri simple care ne pot face viața mai fericită Dacă te uiți în jur la prietenii și familia ta - și chiar la tine...

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.