Cele patru alimente antiinflamatoare surprinzătoare. Dieteticienii spun că ar trebui să le adaugi la mese

Publicat:

Cele patru alimente antiinflamatoare surprinzătoare. Dieteticienii spun că ar trebui să le adaugi la mese

Inflamația cronică poate duce la numeroase probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, diabet și obezitate. De aceea, spun specialiștii în nutriție, dieta poate efecte benefice asupra organismului.

Potrivit experților în sănătate dr. Rimas Geiga și dr. Erik Natkin, o dietă antiinflamatorie se concentrează pe consumul de alimente care reduc inflamația și susțin procesele naturale de vindecare ale organismului, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„O astfel de dietă nu numai că ajută la gestionarea și prevenirea bolilor cronice, dar stimulează și sănătatea metabolică, îmbunătățind capacitatea organismului de a arde eficient caloriile și de a menține o greutate sănătoasă. Încorporarea alimentelor antiinflamatoare în mesele dumneavoastră zilnice poate îmbunătăți nivelul de energie, starea de spirit și poate promova bunăstarea generală”, susțin specialiștii, citați de shefinds.

Cele patru alimente antiinflamatoare pe care dieteticienii le recomandăpentru o mai bună sănătate metabolică.

Papaya

Este un fruct tropical care nu este doar delicios, ci și plin de vitamine, minerale și enzime. Potrivit dr. Rimas Geiga, „conținutul ridicat de fibre din papaya sprijină, de asemenea, digestia sănătoasă și metabolismul. Pentru a adăuga papaya la dieta dumneavoastră, încercați să o savurați proaspătă, în salate sau amestecată în smoothie-uri cu fructe tropicale”.

Algele marine

Adesea trecute cu vederea în dietele occidentale, algele marine sunt o putere nutrițională. Dr. Rimas Geiga subliniază că „soiurile de alge marine precum nori, kombu sau wakame sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care combat inflamația”. Una dintre componentele-cheie ale algelor marine este „fucoxantina”, care s-a dovedit că „reduce stresul oxidativ și inflamația. În plus, conținutul de iod al algelor marine susține funcția tiroidiană, un regulator cheie al metabolismului”.

Încorporați algele marine în dietă, prin rulouri de sushi, salate de alge marine sau ca potențiator de aromă în supe și tocănițe.

Ghimbirul

Ghimbirul este utilizat pe scară largă în tradițiile culinare din întreaga lume și se mândrește cu efecte antiinflamatorii. Dr. Geiga susține că „ghimbirul conține gingerol, un compus bioactiv cu efecte antiinflamatorii puternice”. Gingerolul inhibă căile inflamației în organism, făcând din ghimbir un adaos valoros pentru gestionarea afecțiunilor inflamatorii. Ghimbirul susține, de asemenea, metabolismul prin intensificarea termogenezei și promovarea descompunerii grăsimilor. Vă puteți bucura de ghimbir în ceaiuri, amestecuri, marinate sau ras peste salate și deserturi.

Somonul

Este bine cunoscut pentru conținutul său ridicat de acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru reducerea inflamației și susținerea sănătății metabolice. Dr. Erik Natkin spune că somonul reduce inflamația în organism și poate ajuta la creșterea metabolismului.

Efectele antiinflamatorii și antioxidante ale somonului, combinate cu capacitatea sa de a stimula metabolismul, îl fac ideal pentru sănătatea generală și gestionarea greutății.

Mulți pacienți care fac această schimbare alimentară raportează o energie îmbunătățită, un somn mai bun și o scădere naturală în greutate în timp.

„Efectuând aceste schimbări simple în alimentație, vă puteți bucura de niveluri îmbunătățite de energie, de un somn mai bun și de o pierdere naturală în greutate în timp”, spune dr. Erik Natkin.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Furtuna a ajuns în nordul Moldovei. Satul Moșani este măturat de rafale

VIDEO// Furtuna a ajuns în nordul Moldovei. Satul Moșani este măturat de rafale O furtună puternică a măturat, în această după-amiază satul Moșani din raionul...

Absolvenții Academiei „Ștefan cel Mare” se alătură Poliției de Frontieră

Absolvenții Academiei „Ștefan cel Mare” se alătură Poliției de Frontieră Cei 14 absolvenți specializați în securitatea frontierei și-au primit, astăzi,  diplomele. Citește și: Atenție! Vin alte...

Agricultorii care au suferit pagube din cauza secetei, pot solicita Avizul de atestare a impedimentului de neexecutare a obligațiilor

Agricultorii care au suferit pagube din cauza secetei, pot solicita Avizul de atestare a impedimentului de neexecutare a obligațiilor Agricultorii care au suferit pagube din...

Președinta Sandu merge în Marea Britanie

Președinta Sandu merge în Marea Britanie Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17 – 18 iulie, o vizită oficială în Marea Britanie, anunță serviciul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.