Celebrul ceas Big Ben din Londra nu a funcţionat pentru un scurt interval miercuri

Publicat:

Clopotul celebrului Big Ben din Londra nu a mai răsunat miercuri după ce cadranele Marelui Ceas din clădirea Palatului Parlamentului Marii Britanii şi-a încetat funcţionarea pentru scurt timp, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Cele patru cadrane ale ceasului, situate pe fiecare latură a Elizabeth Tower cu o înălţime de 96 de metri, care adăposteşte Big Ben şi alte patru clopote, s-a oprit la 12:55 (11:55 GMT), iar clopotele au rămas tăcute la ora 13:00.


Citește și : Casa Albă: Lumea are o datorie faţă de Arman Soldin şi toţi jurnaliştii ucişi în Ucraina

O jumătate de oră mai târziu, deşi limbile ceasului au fost date înainte, orologiul era în continuare cu cinci minute în urmă, potrivit unui martor al Reuters. Până la ora 13:47, limbile au fost mutate din nou pentru a indica ora în mod corect.

”Ştim că ceasurile de pe Elizabeth Tower au arătat incorect ora pentru un scurt interval miercuri după-amiază”, a declarat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor.

”Mecanicii ceasului au acţionat rapid pentru a rectifica problema, iar ceasul funcţionează normal”, a mai spus el.

Citește și : Donald Trump este VINOVAT de agresiune sexuală

Bătăile Big Ben, un orologiu cu o greutate de 13 tone, nu au răsunat timp de cinci ani în contextul unei operaţiuni ample de restaurare a Elizabeth Tower. Ceasul şi-a reluat activitatea în noiembrie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.