Centre de vaccinare şi şcoli, închise în Marea Britanie în urma ninsorilor şi a vântului puternic

Publicat:

Mai multe centre de vaccinare şi şcoli au fost închise luni în Marea Britanie în urma ninsorilor şi a vântului puternic care s-au abătut asupra unei mari părţi a ţării şi care au afectat mai ales circulaţia rutieră şi serviciile de transport, relatează EFE, potrivit agerpres.  

Londra şi sud-estul Angliei, una dintre zonele cele mai afectate, precum şi oraşul de nord Sheffield şi comitatul Lincolnshire se află în alertă portocalie, a doua pe o scară din trei (roşie, portocalie şi galbenă), care avertizează printre altele la blocaje rutiere, întreruperi de electricitate şi a serviciilor de telefonie.


Citește și : Moussa Faki Mahmat, reales preşedinte al Comisiei Uniunii Africane

O mare parte din Marea Britanie se află sub cod galben care implică măsuri de precauţie, însă un impact mai mic al fenomenelor meteo asupra vieţii cotidiene.

Efectele furtunii “Darcy” au condus la ţinerea închisă a mai multor centre de vaccinare anti-COVID-19 din localităţile Clacton şi Colchester, din sud-estul ţării, şi Ipswich şi Bury St Edmunds, din est, unde au fost închise de asemenea şcolile.

Poliţia britanică a emis avertismente mai ales pentru estul şi centrul ţării, privind blocaje ale traficului, în timp ce liniile ferate vor fi afectate de întârzieri sau de suspendare a unor trenuri.

La Walberswick (est), un bărbat care practica “kitesurf” a fost găsit mort pe o plajă duminică, potrivit poliţiei locale.

Citește și : Iordania redeschide gradual şcolile

Serviciile meteo prognozează căderi de zăpadă de între 15 şi 30 de centimetri în zonele cel mai afectate; totuşi furtuna de zăpadă care duminică a paralizat activitatea în Olanda nu se aşteaptă să fie la fel de gravă ca aşa-numita “Bestie din Est” din 2018.

Serviciile de sănătate din Anglia (Health England,PHE) au făcut apel la persoanele vârstnice sau care suferă de anumite patologii să nu iasă din casă şi să stea la adăpost.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.