X

Centrul african pentru controlul bolilor discută cu Bavarian Nordic privind tehnologia pentru vaccinul anti-mpox

Centrul african pentru controlul bolilor discută cu Bavarian Nordic privind tehnologia pentru vaccinul anti-mpox

Directorul general al Centrului african pentru prevenirea şi controlul bolilor a anunţat marţi că au început deja discuţiile cu firma daneză de biotehnologie Bavarian Nordic cu privire la transferul tehnologiei de producţie a vaccinului său împotriva mpox, astfel încât să poată fi fabricat în viitor pe teritoriul Africii, transmite Reuters.

Jean Kaseya, director general al Centrului african pentru prevenirea şi controlul bolilor (Africa CDC), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va anunţa progresul tratativelor cu Bavarian Nordic în cursul săptămânilor următoare, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri epidemia de mpox, boală cunoscută anterior drept variola maimuţei, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai ridicat nivel de alertă, pentru a doua oară în doi ani, în urma unui focar de infecţie virală în Republica Democrată Congo care s-a răspândit în ţările vecine.

Mpox este o boală virală care se răspândeşte de la animale la om, însă se poate transmite şi prin contact fizic direct cu o persoană infectată cu acest virus. Ea declanşează simptome similare gripei şi apariţia unor leziuni cutanate purulente. Majoritatea cazurilor sunt uşoare, dar în anumite condiţii această boală poate ucide.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: africaBavarian NordicMpox
Diverse