Centrul Carter ar putea trimite o misiune electorală în Venezuela

Publicat:

Reprezentanţii Centrului Carter au ajuns în Venezuela pentru a evalua posibilităţile de trimitere a unei misiuni electorale în cursul scrutinului locale din 21 noiembrie, au anunţat joi autorităţile venezuelene, relatează AFP, potrivit agerpres.

Uniunea Europeană a anunţat la sfârşitul lunii septembrie că a ajuns la un acord cu Caracas pentru a monitoriza aceste alegeri la care ar urma să participe opoziţia, după boicotarea alegerilor prezidenţiale din 2018 şi a alegerilor legislative din 2020.


Citește și : Eurodeputaţii cer crearea unei capacităţi comune de apărare cibernetică în UE

Ultima misiune electorală în Venezuela a ONG-ului, fondată de fostul preşedinte american Jimmy Carter, datează de la alegerile prezidenţiale din 2013, când actualul preşedinte Nicolas Maduro i-a succedat lui Hugo Chavez.

“Trei membri ai Centrului Carter sunt în Venezuela pentru a evalua disponibilitatea, posibilitatea de a asista ca observatori la următoarele alegeri”, a declarat Pedro Calzadilla, preşedintele Consiliului naţional electoral (CNE).

Pe 21 noiembrie, ţara urmează să aleagă atât noi guvernatori, cât şi noi consilii municipale. Centrul Carter a monitorizat deja şase alegeri în Venezuela între 1998 şi 2013, potrivit site-ului său web.

Citește și : Preşedintele parlamentului ucrainean a fost DEMIS după ce s-a certat cu Zelenski

Venezuela a fost deseori reticentă în primirea observatorilor electorali pe teritoriul său, iar UE a solicitat fără succes prezenţa unei misiuni pentru alegerile legislative din decembrie 2020. Aceste alegeri au fost boicotate de opoziţie şi puterea a obţinut o victorie covârşitoare.

Guvernul chavist al preşedintelui Nicolas Maduro s-a angajat din august într-un dialog cu opoziţia condusă de Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de aproximativ 50 de ţări, între care Statele Unite. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie

2024 ar putea fi cel mai fierbinte an din istorie Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună iunie din istorie, a afirmat luni serviciul...

Un nou bilanț în Ucraina. Numărul morților este în creștere

Un nou bilanț în Ucraina. Numărul morților este în creștere În urma atacurilor cu zeci de rachete asupra mai multor orașe ucrainene, au murit cel...

În lipsa unei majorităţi după legislative, Franţa se vede aruncată într-o mare ‘confuzie’

În lipsa unei majorităţi după legislative, Franţa se vede aruncată într-o mare 'confuzie' 'Clarificarea' promisă de preşedintele francez Emmanuel Macron după ce a dizolvat suprinzător...

Executivul facilitează accesul antreprenorilor locali la piețele externe de capital

Executivul facilitează accesul antreprenorilor locali la piețele externe de capital Guvernul elimină barierele normative pentru investitori și companiile locale în accesarea unei piețe de capital...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.