Centrul de criză din Belgia susţine că un atac la metroul din Bruxelles este ‘improbabil’ în cursul zilei

Publicat:

Centru de criză din Belgia a anunţat miercuri că un atac la metroul din Bruxelles este improbabil, după ce instituţiile UE şi ambasadele internaţionale şi-au avertizat angajaţii privind ameninţări cu bombă în centrul capitalei belgiene, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Organismul federal OCAM, care analizează riscurile pentru ţară, a adăugat în comunicat că poliţia a efectuat controale de securitate la metrou drept precauţie.


Citește și : Biden şi Macron au discutat despre principalele subiecte de politică externă

În timp ce procurorul general din Bruxelles a deschis o investigaţie, nivelul general de pericol pentru Belgia a fost menţinut la treapta 2 din 4.

Cotidianul belgian Le Soir a relatat că executivul UE a informat poliţia marţi după-amiază despre un e-mail scris în limba rusă care se referea la un atac plănuit la metroul din Bruxelles pe 8 martie.

Ambasada SUA din Belgia şi-a avertizat şi ea cetăţenii pe site, recomandându-le oamenilor să evite mulţimile şi să fie prudenţi în timpul deplasărilor în zona Bruxellesului.

Alte instituţii, precum Parlamentul European, au cerut personalului să rămână vigilent şi să evite metroul, potrivit unui e-mail intern consultat de Reuters.

În martie 2016, Bruxellesul a fost ţinta unui dublu atac care a vizat aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeck în timpul orei de vârf, provocând moartea a 32 de persoane.

Citește și : Stoltenberg salută reluarea negocierilor cu Turcia privind aderarea Suediei şi a Finlandei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.