Centrul periculosului uragan Delta a atins uscatul în Mexic

Publicat:

Centrul periculosului uragan Delta, clasat la nivelul 4 pe scara Saffir-Simpson, a atins miercuri uscatul în dreptul municipiului mexican Puerto Morelos, din statul Quintana Roo, în peninsula Yucatan, relatează EFE, potrivit agerpres.

Potrivit Comisiei naţionale a apelor (Conagua) din Mexic, ochiul uraganului a atins uscatul la 5:30 ora locală.


Citește și : Jurnalistul Can Dundar a fost declarat FUGAR

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Miami a avertizat că uraganul Delta este însoţit de vânturi de 195 km/oră.

“Fiţi precauţi! La ora 5:30, centrul #Uragan #Delta a ajuns pe uscat în apropiere de Puerto Morelos, #QuintanaRoo”, notează Conagua pe contul său de Twitter.

Potrivit surselor, uraganul a adus deja ploi torenţiale în peninsula Yucatan şi este însoţit de vânturi de între 150 şi 240 de km/h.

Se aşteaptă ca valurile în zonă să ajungă la între 5 şi 9 metri înălţime şi ca o maree cu valuri de între 1 şi 2 metri să lovească nordul localităţii Quintana Roo.

Guvernul mexican a făcut apel la populaţie să nu iasă din case şi să urmărească măsurile înscrise pe site-urile oficiale ale instituţiilor.

Circa 41.000 de turişti aflaţi în statul Quintana Roo din sudul Mexicului au fost evacuaţi rapid pe măsură ce uraganul se apropia, potrivit unui mesaj televizat al guvernatorului acestui stat, Carlos Joaquin.

Roberto Cintron, preşedinte al Asociaţiei Hoteliere din Cancun, Puerto Morelos şi Isla Mujeres, a declarat că dintre cei 41.000 de turişti evacuaţi din aceste staţiuni, 85% sunt mexicani, iar restul sunt străini, în principal americani.

Citește și : Germania și partenerii din UE pregătesc un răspuns comun la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

În faţa pericolului pe care îl reprezintă uraganul pentru zona de nord din Quintana Roo a fost instalat la Cancun, Centrul comandamentului pentru protecţie civilă, condus de Jose Rafael Ojeda.

Acesta a subliniat că ochiul uraganului Delta are un diametru de aproape 9 kilometri, iar stratul noros care îl înconjoară are un diametru de aproape 1.000 de kilometri.

Ulterior Delta a fost retrogradat la categoria 3.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.