X

Centrul perinatal din cadrul Spitalului raional Căușeni, renovat și dotat cu echipament medical performant

Centrul perinatal din cadrul Spitalului raional Căușeni, renovat și dotat cu echipament medical performant

Femeile din Căușeni, dar și din raioanele vecine își vor aduce pe lume copiii în condiții mai bune și mai sigure.

Astăzi, a avut loc inaugurarea, după renovarea capitală și dotarea cu echipament medical performant, a centrului perinatal din cadrul Spitalului raional Căușeni „Ana și Alexandru”, potrivit provincial.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Centrul perinatal Căușeni dispune acum de două săli de naștere, o sală de operație, una de trezire din anestezie și alta de resuscitare neonatală, dotate cu echipament medical de ultimă generație, mobilier și consumabile. Centrul perinatal a primit și o ambulanță de tip A, care asigură transferul rapid al femeilor cu risc de complicații și naștere prematură către centre perinatale de nivel superior.

Totodată, au fost reparate și asigurate cu echipament medical Secția de transfuzie a sângelui și Unitatea pentru asistență oferită supraviețuitorilor cazurilor de violență de gen a Unității Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului raional Căușeni. Menționăm că spitalul acordă asistență medicală și refugiaților din Ucraina.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Investițiile în modernizarea centrului perinatal, a secției și a unității menționate au fost posibile datorită susținerii din partea Fondului ONU pentru Populație (UNFPA), în baza asistenței financiare oferite de Guvernul Suediei, și au constituit circa 7 milioane de lei.

Tags: Căuşeniechipament
Sănătate