CEO-ul Disney îl acuză pe guvernatorul din Florida că dispreţuieşte libertatea de exprimare

Publicat:

CEO-ul Disney, Robert Iger, a denunţat luni anularea statutului special acordat acestui grup în statul Florida, o măsură “anti-comerţ” care ar fi fost luată, potrivit părerii sale, de guvernatorul Ron DeSantis pentru a pedepsi gigantul american pentru că şi-a exercitat dreptul la liberă exprimare, informează AFP, potrivit agerpres.

Ron DeSantis a suprimat în februarie statutul special deţinut de Disney în statul Florida, punând astfel capăt avantajelor de care beneficia parcul de distracţii Disney Worlds începând din anii 1960.


Citeşte şi: Asiguratorii germani au reînnoit acoperirea pentru gazoductul Nord Stream 1 – Black News

Este vorba despre un nou episod al bătăliei culturale în curs de desfăşurare în Statele Unite, provocată de o luare de poziţie a grupului Disney, care a denunţat un proiect de lege ce limitează predarea chestiunilor legate de orientarea sexuală în şcolile primare din Florida.

Guvernatorul republican, principalul rival al lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă din 2024, “încearcă să pedepsească o companie care şi-a exercitat un drept constituţional”, a declarat Bob Iger în faţa adunării generale a acţionarilor.

“O companie are dreptul la liberă exprimare, la fel ca orice individ”, a adăugat CEO-ul Disney.

Disney vrea să investească peste 17 miliarde de dolari în Disney World în următorul deceniu şi să creeze peste 10.000 de locuri de muncă pentru a atrage un număr mai mare de turişti în Florida, a continuat Bob Iger.

“Orice acţiune ce vizează contracararea acestor eforturi doar pentru a se răzbuna pentru o luare de poziţie a companiei pare nu doar o măsură anti-comerţ, ci şi anti-Florida”, a insistat el.

CEO-ul american a făcut şi o paralelă cu anumite luări de poziţie ale unor companii în favoarea luptei pentru drepturi civile în Statele Unite din anii 1960.

“Voi continua să mă ghidez după simţul decenţei şi al respectului. Şi vom avea încredere în instinctul nostru: atunci când vom interveni, o vom face pentru că acea chestiune este cu adevărat pertinentă pentru compania noastră şi pentru persoanele care lucrează pentru noi”, a declarat Bob Iger.

CEO-ul a amintit că Disney încearcă să transmită în filmele sale o convingere potrivit căreia “binele triumfă asupra răului”.

Reprezentant al dreptei populiste din Statele Unite, Ron DeSantis nu şi-a declarat în mod oficial ambiţiile prezidenţiale, însă el este considerat cel mai serios concurent al lui Donald Trump pentru alegerile primare republicane.

Citeşte şi: Cuvântul lui Macron, ‘important’ pentru participarea ruşilor la JO de la Paris – Black News

Guvernatorul din Florida s-a pronunţat însă în mod public împotriva curentului “woke”.

În vârstă de 44 de ani, Ron DeSantis acuză un grup de “elite” că îşi impun ideologia progresistă în faţa unei societăţi care o refuză şi s-a angajat să facă din statul pe care îl conduce un bastion împotriva acesteia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 2 iulie 2024

Horoscop 2 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii sunt foarte invidiaţi în această perioadă, în timp ce Racii depind de...

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: ‘Nu mai bine terraformăm noi Terra?’

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: 'Nu mai bine terraformăm noi Terra?' Deși deseori genială, în special prin autori ca Jules Verne, George Herbert...

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea

Cele mai proaste alimente pentru creier, care pot afecta memoria și concentrarea Alimentele pe care le consumăm au un impact major asupra creierului, influențând performanțele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.