Cercetătorii australieni au creat un hidrogel pentru tratarea bolii Parkinson

Publicat:

Cercetătorii australieni au creat un hidrogel care poate fi folosit, în urma unei singure intervenţii, în tratamentul bolii Parkinson şi, posibil, al altor afecţiuni neurologice, a precizat unul dintre oamenii de ştiinţă din echipă în cadrul unui interviu pentru Reuters, potrivit agerpres.

O echipă de oameni de ştiinţă din cadrul Universităţii Naţionale Australiene, în colaborare cu Institutul Florey pentru Neuroştiinţe şi Sănătate Mintală, a dezvoltat un gel alcătuit din aminoacizi, care poate fi injectat în creier pentru a ajuta la repararea zonelor afectate.


Citește și: Mexicul se angajează să protejeze o jurnalistă amenințată de traficanții de droguri

Când este agitat, hidrogelul se transformă într-un lichid, ceea ce face ca inserarea la nivel cerebral să se facă mai uşor, printr-un vas capilar. Gelul revine apoi la forma sa solidă, umplând golurile de forme neregulate şi ajutând la transportul în condiţii de siguranţă a celulelor stem de înlocuire în părţile afectate ale creierului.

”Adevărata inovaţie constă în faptul că este vorba despre o intervenţie unică”, a spus David Nisbet, profesor la Universitatea Naţională Australiană.

”În viitorul apropiat, un pacient diagnosticat cu Parkinson ar putea veni la spital, unde ar suferi doar această singură intervenţie, în urma căreia multe dintre simptome ar fi ameliorate pentru mulţi ani”, a spus el.

Gelul a fost testat până în prezent doar pe animale şi s-a dovedit eficient în combaterea tulburărilor motorii provocate de boala Parkinson la şoareci. Nisbet speră că studiile clinice vor demara în următorii cinci ani, după ce va fi demonstrat că gelul este sigur pentru utilizarea umană.

Nisbet a mai spus că hidrogelul este totodată relativ şi poate fi adaptat pentru fabricarea de masă destul de uşor odată ce materialele vor fi aprobate pentru utilizare clinică.

Citește și: Insula Martinica se ÎNCHIDE și le recomandă turiștilor să plece

Parkinson este o tulburarea progresivă a sistemului nervos care provoacă tremur, dificultăţi în deplasare, echilibru şi coordonare. Gelul ar putea fi utilizat totodată pentru a-i ajuta pe cei care suferă de alte afecţiuni neurologice precum accidentele vasculare cerebrale.

Circa 100.000 de australieni suferă de boala Parkinson, iar la nivel global sunt înregistrate peste 10 milioane de cazuri. Boala nu poate fi vindecată. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el

Gerard Butler este, din nou îndrăgostit! Cine este iubita cu 25 de ani mai tânără decât el Actorul scoțian Gerard Butler, în vârstă de 54...

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.