X

Cercetătorii britanici au descoperit o legătură între violenţa domestică şi riscul de radicalizare

Un studiu realizat în Marea Britanie a relevat existenţa unei relaţii între violenţa domestică şi riscul de radicalizare, relatează joi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Studiul comandat de poliţia antiteroristă a avut în vedere 3045 de persoane considerate vulnerabile la radicalizare (V2R), constatând că peste o treime dintre acestea au o legătură cu un incident de abuz domestic, fie din postura de agresor, fie de victimă, martor ori o combinaţie a acestora.

Citeşte şi: Firma lui Hunter Biden a ajutat o companie chineză să achiziționeze o mină bogată de cobalt. Valoarea afacerii se apropie de 4 miliarde de dolari! – Black News

Incidentele semnalate au variat astfel de la situaţia în care un copil a fost martor la abuzuri în familie şi până la tentative de asasinare a partenerului.

“Această primă cercetare a furnizat o serie de date semnificative din punct de vedere statistic care nu trebuie ignorate”, a afirmat Vicky Washington, coordonator al programului guvernamental Prevent, care vizează combaterea radicalizării.

La aşa-zisul studiu Project Starlight au participat circa jumătate din persoanele considerate ca făcând parte din categoria V2R înregistrate în Anglia şi Ţara Galilor în 2019.

S-a stabilit de asemenea că peste 15% din persoanele înscrise în programul Prevent din categoria de vârstă 16-64 de ani au fost victime ale abuzului domestic, adică de aproape trei ori mai multe decât media estimată pe plan naţional.

Deşi nivelul de prevalenţă a legăturilor dintre riscul de radicalizare şi abuz domestic a reieşit similar în rândul femeilor şi al bărbaţilor, bărbaţii au fost implicaţi în aceste incidente de abuz cel mai frecvent ca agresor, iar femeile ca victime.

Citeşte şi: Mexicul scoate armata împotriva cartelurilor de droguri – Black News

Totodată, în cazul persoanelor la care riscul de radicalizare a fost asociat cu un incident de abuz domestic, în 28% din situaţii studiul a consemnat existenţa unei ideologii islamiste, iar în 18% a unei ideologii de extremă dreapta.

Vicky Washington a insistat că studiul a urmărit o mai bună înţelegere a fenomenului terorismului şi nu stigmatizarea unor indivizi sau asocierea anumitor factori. 

Tags: Angliamarea britaniePreventProject StarlightradicalizareŢara GalilorV2RVicky Washingtonviolenţă domestică
Categorii: Diaspora