Cercetătorii britanici avertizează că numărul de infectări ar putea crește din nou în ciuda vaccinării masive

Publicat:

Un grup de cercetători din consiliul ştiinţific al guvernului britanic pe probleme de gestionare a pandemiei de coronavirus a avertizat că ridicarea restricţiilor în perioada următoare în Marea Britanie ”ar putea duce la o accentuare temporară a numărului de cazuri şi de decese”, informează DPA, potrivit agerpres.

Potrivit procesului verbal al unei şedinţe cu membrii Consiliului Ştiinţific pentru Urgenţe (SAGE), publicat marţi, specialiştii avertizează că este posibilă o creştere a numărului de cazuri ”la un nivel similar cu cel din ianuarie 2021 după etapele finale” ale relaxării restricţiilor din lockdown.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

Avertismentul a fost făcut în ciuda succesului înregistrat de campania de vaccinare din Marea Britanie, în urma căreia peste 31,5 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 5,4 milioane au fost imunizaţi cu ambele doze până în prezent.

Oameni de ştiinţă de la universitatea Imperial College din Londra au spus că, având în vedere factori precum eligibilitatea, ezitarea referitoare la vaccinare şi gradul înalt de transmisibilitate a variantelor de coronavirus aflate în circulaţie, ”doar vaccinările nu vor fi suficiente pentru a ţine epidemia sub control”.

Aceştia au precizat că cea mai bună cale pentru Marea Britanie de a păstra spitalizările şi decesele la un nivel scăzut ar însemna menţinerea restricţiilor la nivelul doi din planul de relaxare de după 12 aprilie, dar că depinde de modul în care oamenii vor respecta regulile.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

Etapa a doua permite unui număr de şase persoane să se reunească în aer liber, redeschiderea magazinelor neesenţiale, redeschiderea barurilor şi restaurantelor doar în aer liber, redeschiderea sălilor de fitness şi a saloanelor cosmetice.

Cu toate acestea, călătoriile internaţionale nu sunt permise, iar evenimente precum piesele de teatru şi concertele rămân suspendate.

Anglia urmează să intre luni în etapa a doua, în timp ce Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord au permis deja redeschiderea unui număr de activităţi comerciale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.