Cercetătorii ruşi au depistat mutaţii ale coronavirusului în Siberia

Publicat:

Apar mutaţii ale coronavirusului în Siberia, a atras atenţia joi şefa autorităţii de protecţie a sănătăţii consumatorilor din Rusia, unde s-a înregistrat un număr record de 442 de decese legate de COVID-19 în 24 de ore, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Vedem anumite schimbări în Siberia care ne permit să presupunem că în această regiune se formează o versiune cu mutaţii specifice” a virusului, a spus Anna Popova, directoarea Rospotrebnadzor, citată de agenţiile de presă.


Citeşte şi: Bulgaria BLOCHEAZĂ aderarea la UE a Macedoniei de Nord

Ea nu a oferit detalii despre cât de contagioasă sau mortală este considerată a fi mutaţia, dar a precizat că nu ar face virusul mai periculos.

Studiile post-înregistrare pentru al doilea vaccin rusesc anti-coronavirus, dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, sunt în desfăşurare, a confirmat Anna Popova. Autorităţile anunţaseră că ele vor începe duminica trecută.

Mutaţiile apărute la coronavirus nu vor putea influenţa eficienţa vaccinului, a declarat directorul general al Institutului Vector, Rinat Maksiutov, citat de TASS.

Un studiu american din septembrie nu a găsit dovezi concludente care să ateste că mutaţiile fac virusul mai devastator, spunând că gravitatea COVID-19, boala cauzată de coronavirus, este mai puternic condiţionată de starea medicală deja existentă a pacientului şi de moştenirea sa genetică.

Testele clinice ale vaccinului, numit EpiVacCorona, pot fi acum realizate cu voluntari de peste 60 de ani, relevă un registru public, iar directorul institutului a spus că testele pe copii vor începe în decembrie, conform TASS.

A treia fază de şase luni a testului a început luni, implicând 180 de participanţi, conform registrului.

La Moscova, primarul Serghei Sobianin a extins perioada de şcoală online pentru elevii de la clasele 6-11 cu două săptămâni, până la 6 decembrie, spunând că restricţia a fost eficientă în prevenirea răspândirii virusului de la tineri la rudele lor în vârstă.

Citeşte şi: Germania şi Franţa vor un New Deal european cu SUA

Departamentul de Sănătate din Moscova a anunţat luni că a trimis medici în oraşul Ekaterinburg din Urali pentru a ajuta la lupta împotriva COVID-19 acolo, lucru pe care l-a făcut şi pentru alte regiuni în perioada primului val al pandemiei, în mai.

Cu peste 1,97 milioane de infectări de la începutul pandemiei, Rusia are al cincilea cel mai mare număr de cazuri din lume, după SUA, India, Brazilia şi Franţa. Numărul total de decese din Rusia a ajuns la 33.931.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM Aproximativ 60 de case vor fi eficientizate energetic, anunță Centrul Național pentru Energie Durabilă...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei...

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.