X

Ceremonia de învestire a guvernului remaniat polonez, amânată după ce un ministru a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Guvernul polonez a amânat o ceremonie la care preşedintele Andrzej Duda urma să confirme luni noii miniştri ai executivului condus de premierul Mateusz Morawiecki, după ce noul ministru al educaţiei a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, informează Reuters, potrivit agerpres.

”M-am testat azi dimineaţă din cauza unei dureri de cap, pentru a nu-i expune pe preşedinte, guvernul şi pe ceilalţi participanţi la evenimentele de astăzi. Mă simt bine. Nu subestimaţi simptomele”, a scris pe Twitter ministrul desemnat al educaţiei, Przemyslaw Czarnek, în vârstă de 43 de ani.

Citește și : Utilizarea excesivă a reţelelor sociale poate duce la depresie (STUDIU)

Ceremonia de confirmare a noilor miniştri, numiţi în urma unei remanieri guvernamentale, va fi reprogramată. Autorităţile sanitare le-au cerut tuturor celor care au intrat în contact cu Czarnek în perioada 2-5 octombrie să se autoizoleze, mai mulţi membri ai guvernului fiind în această situaţie.

Przemyslaw Czarnek, un critic vocal împotriva răspândirii ”ideologiei LGBT”, a participat miercurea trecută la un eveniment în cadrul căruia premierul Mateusz Morawiecki a anunţat remanierea guvernamentală, cu mulţi dintre noii miniştri prezenţi acolo. Premierul şi-a anulat luni o vizită în regiunea sudică Silezia.

Polonia, ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul epidemiei 102.080 cazuri de COVID-19 şi 2.659 de decese, dar numărul noilor infectări este în continuă creştere.

Citește și : Parisul îşi ÎNCHIDE barurile şi limitează programul restaurantelor şi universităţilor

 

Tags: Andrzej Dudacovid-19LGBTMateusz MorawieckiPrzemyslaw Czarnek
Categorii: Diaspora