X

Cererea de recuzare a președintelui Curții Constituționale a fost respinsă

Cererea de recuzare a președintelui Curții Constituționale a fost respinsă

Curtea Constituțională a respins cererea avocaților fostului Partid „Șor” privind recuzarea președintelui Înaltei Curți, Nicolae Roșca, de la examinarea cauzei. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.

Potrivit magistraților CC, recuzarea lui Roșca ar duce la imposibilitatea examinării sesizării, și asta pentru că plenul Înaltei Curți ar rămâne fără cvorum, transmite Deschide.md.

Citeşte şi: Preluarea rețelelor de transport al gazelor de către Transgaz va însemna mai multă securitate energetică pentru R.Moldova. Ion Sterian vine cu explicaţii

De menționat că în cadrul ședinței de azi, magistrații CC examinează sesizarea depusă cu privire la neconstituționalitatea unor prevederi din Codul electoral, potrivit cărora nu au dreptul să candideze la funcțiile elective persoanele care, la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, dețineau calitatea de membru al organului executiv al partidului politic declarat neconstituțional, precum și persoanele care ocupau funcții elective din partea partidului politic declarat neconstituțional, pe o perioadă de cinci ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale.

Cererea de recuzare a președintelui Curții Constituționale a fost respinsă

Avocații lui Șor au solicitat recuzarea lui Nicolae Roșca, și asta pentru că acesta a reprezentat anterior Partidul Acțiune și Solidaritate și a fost avocatul Maiei Sandu.

Tags: Curtea ConstitutionalaNicolae RoşcaŞor
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei